Kiderült, mit keresnek a Tesco parkolóiban az Ikea autói

Tesco
A Tesco supermarket is pictured in north London, on August 29, 2014. British supermarket giant Tesco on Friday issued another profits warning and slashed its shareholder dividend by 75 percent, blaming challenging trade and high investment costs. AFP PHOTO/Leon Neal / AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Sikeresnek ítélték az áruházláncok a még tavaly indított kísérleti kezdeményezést, amiben a brit Ikea mobil átvételi pontokat létesített a nagyobb Tesco áruházak parkolóiban, hogy a vásárlók ott vehessék át megrendelt termékeiket. A két cég a szolgáltatás bővítését jelentette be.
Vágólapra másolva!

Az Ikea további 70 mobil átvételi pontot létesít a Tesco üzleteinél. A brit kiskereskedelmi piacon megjelent együttműködés eredményeként az új szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az Ikea vásárlói online leadott rendeléseiket a Tesco áruházak parkolójában, az arra kijelölt helyen át tudják venni.

A mobil átvételi pontok tavaly szeptemberben már olyan városokban voltak elérhetők, mint például Cambridge, Liverpool, Dereham, Doncaster. Az új átvételi pontokat az Ikea fokozatosan vezeti be 2024 őszéig az Egyesült Királyságban.

A lakberendezési áruházban online rendelt termékeket 100 font értékhatár felett ingyenesen vehetik át a vásárlók a Tesco áruházakba telepített mobil átvételi pontokon.

Ha a rendelési érték nem éri el azt az összeget, akkor a vásárlóknak 5 font különdíjat kell a szolgáltatásért fizetniük.

Nem ez az egyetlen új szolgáltatás, amit az Ikea a közelmúltban bevezetett a brit kiskereskedelmi piacon. Ahogy az Origo megírta, nemrég elérhetővé tették használt ágymatracokat begyűjtő szolgáltatásukat Nagy-Britanniában. A begyűjtött használt cikkek anyagainak egy részét felhasználják az új matracok gyártásához.

Más piacokon is újdonságokkal jelentkezett az üzletlánc. Az Egyesült Arab Emírségekben kampányt indítottak, aminek az a lényege, hogy a vásárlók által az áruházak megközelítésére fordított időt átváltják készpénzre, amit felhasználhatnak a vásárlásuk során. S ha már áruszállítás: Sydney-ben a cég az év első felében bevezette az elektromos tuktukokkal való házhozszállítást.

Egy brit Tesco áruház (illusztráció) Forrás: AFP/Leon Neal

Arra a kérdésre pedig, hogy az Ikea a briteknél miért a Tesco mellett döntött, az a válasz, hogy a német hátterű diszkontláncok, az Aldi és a Lidl térnyerése ellenére továbbra is a Tesco a brit kiskereskedelem legerősebb szereplője.