DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Rosberg nem merte megmondani, hogy befejezi

Az Abu Dhabiból hazafelé vezető úton a 2016-os F1-es bajnok nem merte megmondani főnökének, hogy visszavonul – Rosberg emellett a Drive to Survive sikeréről is beszélt.

Nico Rosberg a Business of Sport podcastben többek között azt is felidézte, hogy milyen komoly árat kellett fizetnie (szó szerint!) egy-egy baleset okozásáért a Mercedes színeiben, valamint azt is, mennyire hihetetlennek tűnt számára, hogy le tudja győzni Lewis Hamiltont csapattársként.

Aztán végül mégis sikerült, s mint az közismert, a német klasszis néhány nappal a világbajnoki cím megszerzését követően be is jelentette, hogy visszavonul a királykategóriától – s ebben a bizonyos podcastbeszélgetésben azt is felidézte, hogy mennyire nehéz volt a döntését megosztani Toto Wolff csapatfőnökkel:

rosberg-champion



„Együtt repültünk vissza, gyakorlatilag egymás mellett ültünk a repülőn, sőt együtt is vacsoráztunk” – idézte fel Rosberg az Abu Dhabiból hazavezető utat. „Féltem, hogy sírva fakadok, mert akkorra már nagyon fáradt voltam. Már nem aludtunk, egyfolytában csak buliztunk, valósággal megőrültünk.”

Így aztán Rosberg út közben nem is említette terveit Wolffnak: „Nagyon féltem, hogy elsírnám magam, ha ezt most megemlíteném, így hát úgy döntöttem, hogy behúzom fülem-farkam. Végül amint leszállt a gépről, egyszerűen felhívtam őt.”

Szerencséje volt a Netflixnek

Rosberg a podcastben sok más mellett a Netflixen futó Drive to Survive sorozat sikerére is kitért, amiben szerinte a szerencsének is nagy szerepe van: „Szerintem nagyon szerencsések voltak, a sportágunknak szerencséje volt, mert amellett, hogy jó munkát végeztek vele, sikerült olyan karaktereket találniuk, akik egyszerűen nagyon nyitottak.”

steiner-2023

„Olyan volt, mint egy valóságshow” – folytatta Rosberg, hozzátéve, hogy nem minden hasonló próbálkozás sikeres: „Nézd meg a teniszt. Ők is megpróbálták ezt csinálni, és nem működött a Netflixen, mert unalmas lett a sorozat. A karakterek nem nyíltak ki, nem valóságshow volt, hanem megrendezett és unalmas.”

„Az F1-gyel viszont szerencsések voltak, ott vannak ezek a személyiségek, akiket egyszerűen jó nézni, még az olyan csapatoknál is, melyek a mezőnyben hátrébb állnak. Ott van Günther Steiner, aki a Netflixnek köszönhetően legendává vált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: