Szánthó Miklós: Magyarország a Nyugat része, csak megmaradt normálisnak

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Vágólapra másolva!
„A magyar jobboldal kézjegyét jelentő koktél receptjének titkos és szent összetevői: az Isten, a család és a haza" – mondta el Szánthó Miklós az Egyesült Államok egyik legrégebbi, a New York Young Republican Club gáláján, amit ebben az évben az Alapjogokért Központ társszervezésében rendeztek meg, áll az intézet közleményében.
Vágólapra másolva!

A főigazgató köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország a Nyugat része, és fontosnak nevezte az együttműködést az amerikai republikánusokkal, akik a magyar politikai tapasztalathoz képesek hozzáadni az amerikai hatalmi erőt. Megállapította, hogy hazánk számára az alapot a hagyományos zsidó-keresztény közösségek jelentik, amiben fontos szerepet játszik a házasság intézménye és a gyerekek nevelése.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Forrás: Alapjogokért Központ

– tette hozzá.

A gálaest fő beszédét Donald Trump volt elnök tartotta, aki ismét indul a republikánus elnökjelöltségért. Trump egyórás felszólásában egyebek mellett kifejtette, hogy a 2024-es elnökválasztás a megszokottnál is fontosabb lesz az Egyesült Államokban. Megjegyezte, hogy 2016-ban a bevándorláspolitikája volt az a tényező, amely hatalomra segítette, és úgy vélekedett, hogy jelenleg sokkal mélyebb migrációs krízissel néz szembe az Egyesült Államok, mint akkor. A mostani amerikai kormányt azzal vádolta meg, hogy intézményeit fegyverként használja politikai ellenfeleivel szemben, és "a legújabb átverésnek" nevezte azt az állítást, hogy ő, Donald Trump fenyegetést jelent a demokráciára.

Szánthó Miklós teljes beszédét alább tekinthetik meg: