szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ellenfele már 8–5-re is vezetett, innen állt fel a magyar junior világbajnok.

A héten kezdődő sheffieldi férfi sznúker-világbajnokság selejtezőjének első fordulójában Révész Bulcsú 8–5-ös hátrányból fordítva 10–8-ra nyert a világranglista 85. helyén álló Sean O’Sullivan ellen, ezzel a magyar junior világbajnok továbbjutott a következő körbe.

Révész az O’Sullivan elleni az első nap után nehéz helyzetbe került, mivel riválisa 6–3-ra vezetett. A keddi folytatásban előbb Révész 6–5-re felzárkózott, majd ellenfele sorozatban három frame győzelemmel 8–5-re elhúzott és mindössze két frame-re került a győzelemtől.

Innen a magyar tehetség azonban magára talált, a hosszú, idegőrlő játékokat jobban bírta és folyamatosan dolgozta le hátrányát, 8–8-nál egyenlített, majd a végjátékban is ő volt a higgadtabb és pontosabb, így az utolsó két frame-t is behúzta.

A 17 éves Révész a második fordulóban a világranglistán 76. James Cahill-lel találkozik, aki a 2019-es világbajnokságon amatőrként a főtáblára jutott, és ott az első fordulóban óriási meglepetésre legyőzte a legendás Ronnie O’Sullivant.

A 32 fős főtáblára kerüléshez Révésznek négy meccset kellene nyernie.

A tavaly U18-as Európa-bajnok Révész, aki az idei junior vb-aranyának köszönhetően a következő szezontól első magyarként kivívta a profi státuszt, egy éve már bemutatkozott a vb selejtezőjében, akkor az első körben 10–5-ös vereséget szenvedett az ugyancsak angol Jamie O’Neilltől.