szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MLSZ elnöke szerint a legnagyobb baj, hogy továbbra is kevesen járnak mérkőzésekre.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az MLSZ éves közgyűlésén azt mondta, egy kudarca van a honi klubfutballnak, ez pedig az alacsony nézőszám. Az MLSZ elnöke nem tudja ezt mire vélni, ugyanis meglátása szerint az NB I színvonala is javult, kulturáltabbak a stadionok, és mégis kevesebben vannak a meccseken, mint szeretné.

Csányinak azonban van még egy nagy problémája, mégpedig, hogy továbbra is kevés a magyar játékos a csapatokban.

„Egy-két kivételtől eltekintve akár 8 külföldi is van a kezdőcsapatokban” – idézi az elnököt a 444, hozzátéve, hogy itt nem a Ferencvárosra gondolt, ugyanis „ők már más szinten vannak”. A lap beszámolója szerint Csányi Garancsi Istvánra, a a székesfehérvári Fehérvár FC labdarúgóklub tulajdonosára mutatva azt mondta, „mióta több magyar van a Videotonban, sikeresebb is a csapat, és még kevesebbe is kerül”. Csányi úgy véli,

ha kell, akkor ki kell venni a pénzt a bankból, és el kell kezdeni költeni.

Az MLSZ elnöke elmondása szerint nincs ellene, ha minőségi külföldi játékosok érkeznek, akik emelik a bajnokság színvonalát, „de ha sokan vannak középszintűek, azt pénzkidobásnak érzem”. Megjegyezte továbbá, hogy a fiatalok játékperceinek csökkenésének sem örül, pláne úgy, hogy a magyar játékosoké stagnált, a külföldieké pedig nagyon magas. Azt ugyanakkor elmondta, hogy nem a külföldi játékosok miatt csökkent a fiatalok pályán töltött ideje.

Dicsérte az NB II színvonalát is, aminek szerinte jót tett, hogy 16 csapatra csökkentették a létszámot, illetve úgy érzi, bevált, hogy az NB III-ban négy csoportban működik a bajnokság, ezáltal rövidebb utakat kell megtenniük a csapatoknak.

Az MLSZ elnöke bízik abban, hogy Magyarország 2026-ban vagy egy évvel később már BL-döntőt rendezhet, bár akkor lenne igazán boldog, ha erre korábban sor kerülhetne. Végül a magyar válogatottról is szót ejtett, kiemelve, mekkora siker, hogy egyenes ágon sikerült kijutni a nyári kontinensviadalra, ahol minden esélye megvan Marco Rossi csapatának, hogy meglepetést okozzon.