szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valter Attila csapattársát, Jonas Vingegaardot súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A Baszk kerékpáros körverseny negyedik szakaszán hatalmas bukás történt, nagyjából 36 kilométerrel a cél előtt egy kanyarban legalább nyolcan, köztük az összetettet vezető Primoz Roglic, a második helyen álló Remco Evenepoel és a negyedik helyen álló Jonas Vingegaard is nagy sebességgel lecsúszott az útról és az út menti árokban, illetve a fák között végezték.

Caída Itzulia con Vingegaard, Roglic y Evenepoel

Dura caída en la Itzulia 2024 en una curva de derechas que ha terminado con los tres grandes favoritos fuera de la carrera. Evenepoel, Roglic y Vingegaard no pudieron evitar la dura caída contra el asfalto. El peor parado, el corredor del Jumbo Visma. #roglic #evenepoel #vinvegaard

Valter Attila csapattársa, Jonas Vingegaard olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy percekig szinte mozdulatlanul feküdt, majd mentő vitte el a helyszínről. A vizsgálatok során kiderült, hogy több bordája, valamint a bal kulcscsontja is eltört, így elővigyázatosságból a vitóriai kórházban marad – írja az Eurosport.hu.

A balesetben szintén érintett ausztrál, Jay Vine-nak három csigolyája is eltört (egy nyaki és két mellkasi). A legsúlyosabb sérülést a TotalEnergies versenyzője, a belga Steff Cras szenvedte el, akinek két bordája tört el, csigolyái is sérültek, tüdeje kilyukadt, illetve belső vérzéssel kezelték, így várhatóan a következő napokat ő is kórházban tölti.

A Vuelta a Espanát háromszor és a Giro d’Italiát tavaly megnyerő olimpiai bajnok szlovén Roglic, valamint a Vueltán 2022-ben első, kétszeres világbajnok belga Evenepoel egyaránt feladta a viadalt, utóbbit ugyancsak kórházba vitték kivizsgálásra. Evenepoelnak szintén eltört a kulcscsontja, valamint a jobb lapockája, ezért pénteken Belgiumban meg is műtik.

A tömegbukás után a szervezők úgy döntöttek, hogy semlegessé nyilvánítják a szakaszt, azaz az összetett eredményébe nem számít bele a csütörtöki etap.