Tetszett a cikk?

Anne Hidalgo párizsi polgármester közölte, nem szívesen látja az orosz és fehérorosz sportolókat a francia fővárosban idén sorra kerülő nyári olimpiai játékokon.

Párizsi olimpia
Száz év után újra Párizsban gyűlnek össze a világ legjobb sportolói, hogy 35 sportágban minél gyorsabban, erősebben és magasabbra jussanak. A július 26. és augusztus 11. között zajló játékok minden magyar érintettjéről és fontos híréről beszámolunk cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

„Szeretném közölni az orosz és fehérorosz sportolókkal, hogy nem látjuk őket szívesen Párizsban, és szeretném elmondani az ukrán sportolóknak és az egész ukrán népnek, hogy nagyon komolyan támogatjuk őket” – mondta Hidalgo egy ukrán YouTube-csatorna, a United News által közzétett videóban.

Hidalgo kijevi látogatása során beszélt az olimpiáról, miután meglátogatta az ukrán sportolók egyik edzőközpontját.

A július 26-tól augusztus 11-ig tartó párizsi olimpián orosz sportolók indulhatnak, de csak semlegesként. Oroszország és Fehéroroszország viszont nem vehet részt a megnyitó ünnepségen, amelyet belvárosban a Szajna partján rendeznek.

Moszkva válaszként támadást indított a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ellen, azt állítva, hogy a NOB neonáci módjára viselkedik az orosz sportolókkal.  A NOB tavaly függesztette fel Oroszország részvételét a 2024-es játékokon, engedélyezte a sportolóknak a semleges versenyzőként való indulást.