:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 20. 14:33

Jelölni kell a YouTube-on az MI-vel készített videókat

Közeleg az amerikai elnökválasztás, a videómegosztó is készül a deepfake videók özönére.

Követelményként támasztja a YouTube a videók készítői felé, hogy egyértelműen jelöljék meg nézőik számára a valósághűnek tűnő, de mesterséges intelligencia segítségével generált tartalmaikat. A platform hétfőn egy új eszközzel bővítette a Creator Studiót, amivel egyértelműen feltüntethetik a feltöltők, ha a videójukban a nézők valós személlyel vagy valóban létező helyszínnel, megtörtént eseménnyel téveszthetik össze a látottakat, esetleg a videó narrációja valós személy hangját utánozza.

A videómegosztó azután vezeti be a szigorúbb jelölést, hogy a szakértők szerint a közelgő amerikai elnökválasztás előtt és alatt nőni fog a deepfake videók által jelentett kockázat. A jelölések elmulasztásáért büntetésre, de akár a platformról való kizárásra számíthatnak az alkotók.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új szabályok nem érvényesek azokra a videókra, amelyekről szemmel láthatóan megállapítható, hogy nem realisztikusak vagy animáltak, így egy fantasy világban galoppozó unikornis esetében egyértelműen nem kell jelölni, ha generatív MI-eszközzel készítették.

A jelöléssel ellátott generált videók esetében a címke a kiterjesztett leírásban lesz feltüntetve, míg az érzékenyebb területeket érintő tartalmaknál, mint például az egészségügy, politika vagy pénzügy szembetűnőbb, a videó felett is megjelenő címkéket alkalmaz a rendszer. Az MI által generált videókat jelölő címkék a következő hetekben lesznek láthatók a YouTube-on, először a mobilalkalmazásban, majd az asztali számítógépeken és okostévéken.

Via TechCrunch.

youtube-content-labels

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 01:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.