szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Barcelona egykori játékosát alig egy hónapja ítélték el nemi erőszak miatt.

Letöltötte a kiszabott büntetése negyedét a nemi erőszak miatt elítélt Dani Alves, és egy spanyol bíróság úgy döntött, hogy ez alapján feltételesen szabadlábra bocsátható.

A labdarúgó, akit a múlt hónapban négy és fél év börtönbüntetésre ítéltek, egymillió eurós óvadék ellenében szabadulhat – írja a BBC.

Szabadlábra helyezésének feltételei között szerepel, hogy átadja brazil és spanyol útlevelét is, így nem hagyhatja el Spanyolországot. Ezen kívül hetente meg kell jelennie a bíróság előtt.

A bíróság emellett távoltartási végzést rendelt el, amely megakadályozza, hogy megközelítse az áldozatát.

A 40 éves sztárjátékost idén februárban ítélték el, amiért 2022. december 30-án egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt.

Szexuális zaklatással gyanúsítják a Barcelona egykori brazil legendáját

Dani Alves állítja, hogy nem is ismeri a nőt, aki feljelentette.

Alves az ügy kirobbanásakor azt mondta, nem is ismeri a nőt, később azonban többször is módosította a vallomását. A bíró és az ügyész korábban egy szemtanút is meghallgatott az ügyben, aki a focistát feljelentő nő verzióját támasztotta alá. A szórakozóhely kamerái rögzítették, ahogy Alves sietve hagyta el a klubot, ami arra utal, hogy felfoghatta tettének a súlyát.

A spanyol ügyészség tavaly novemberben kilenc év börtönbüntetést kért a labdarúgóra, valamint azt indítványozta, hogy 150 ezer euró kártérítést fizessen a nőnek.

A bíróság végül négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Bűnösnek találták Dani Alvest, négy és fél év börtönbüntetést kapott szexuális zaklatásért

A brazil válogatott korábbi klasszisa egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt.

Alves szabadlábra bocsátását az ügyvédei kezdeményezték, az erről szóló döntés egy bíró ellenszavazata mellett született meg.

Az áldozatot képviselő ügyvéd, Ester Garcia botrányosnak nevezte a szabadlábra helyezést, és arról beszélt, hogy ez azt üzeni: a gazdagok bármit megtehetnek. Azt is bejelentette, hogy a döntést meg fogják fellebezni.

A 126-szoros válogatott Dani Alves több európai együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában is megfordult, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a spanyolországi letartóztatása után szerződést bontott vele.