Vége a Sharp és a Pioneer együttműködésének

A Sharp kiszáll az optikai adathordozók fejlesztésére és gyártására szakosodott közös vállalatból, de a szektort nem hagyja el.

Őrület, de 15 évvel ezelőtt még az optikai adathordozók megkerülhetetlennek számítottak az IT és a szórakoztatóelektronika területén is. Az új Blu-Ray szabvány nem sokkal korábban kezdte meg hódítását a legendás formátumháború lezárulta után, amelynél a HD-DVD eljárás volt a nagy ellenfél.

Ekkor, azaz egészen pontosan 2009-ben alapította meg, két még ereje teljében lévő japán cég, a Sharp és a Pioneer, közös vállalatát, amelynek célja az optikai adathordozók és eszközök fejlesztése, illetve gyártása volt.

Ez a Pioneer Digital Design and Manufacturing (PDDM), amely sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és nem vált megkerülhetetlen piaci szereplővé. Ebben egyébként biztos az is komoly szerepet játszott, hogy mindkét cég komoly gazdasági krízisbe került a múltban. Most a Sharp vezetősége úgy határozott, hogy véget vet ennek a történetnek. Bejelentették, hogy a cég átruházza a részvényeit a Pioneerra, magyarul megszabadul részesedésétől, ha minden igaz, akkor teljesen ingyen. Viszont ezzel párhuzamosan arról is beszámoltak, hogy házon belül tovább folytatják a technológiával kapcsolatos fejlesztéseket. Ezek alapján még mindig látnak fantáziát az optikai adathordozókban, és az ezek kezelését biztosító eszközökben, ami azért némiképp meglepő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés