szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lap szerint a klub vezetését is teljesen átszervezik, illetve az új tulaj egyesítené a széttöredezett utánpótlás-képzést.

Az Újpest FC adásvételét már márciusban szeretnék lezárni a felek – tudta meg a Népszava. A lap arról ír, hogy a csapatot működtető (és a bajnoki induláshoz szükséges licenccel rendelkező) gazdasági társaság, az Újpest 1885 Futball Kft. árát ugyan nem közölték a felek, de egy, az adásvételre rálátó forrásuk szerint a Mol 6.2 milliárd forintot fizet a belga Roderick Duchatelet érdekeltségi körébe tartozó cégért.  

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a héten zöld utat adott az ügyletnek, ami úgy jöhet létre, hogy a belga üzletember megalapította az Új Lila Labdarúgó Kft.-t, amelybe bekerült az Újpest 1885 Futball Kft.-ben meglevő 98,75 százalékos, illetve az Újpest Labdarúgó Akadémiában meglevő 100 százalékos üzletrésze.

A lap továbbá úgy tudja, az új tulajdonosoknak egy másik orvosolandó problémával, azaz a megosztott utánpótlás-nevelés egyesítésével is szembe kell nézniük. Amíg az UTE, ami a labdarúgóktól külön működő egyesület, 200 millió forintnyi állami támogatást kap, addig az Újpest FC egy ennél kerekebb összeget, egész pontosan nulla forintot. Ez annyit jelent, hogy Újpesten egymás mellett két utánpótlás klub működik, de a kettő között nincs átjárás. A Mol célja, hogy fizikailag és infrastrukturálisan is egyesítse a két utánpótlás-egyesületet.

A klub vezetését is teljesen átszervezik. Ratatics Péter – aki eddig a Mol Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője volt – lesz a csúcsvezető, a Mol képviselője az Újpest FC-ben. A Nemzeti Sport emellett úgy tudja, hogy a napi ügyekért Benczédi Balázs, a leendő új ügyvezető felel majd, emellett a Népszava szerint három különböző területért felelős igazgatót is alkalmaznak majd, az ő kiválasztásuk azonban még folyamatban van.

Az Újpest eladásának történetéről itt írtunk bővebben.

Számokban is látni, hogyan készül a hatalomátvétel az Újpestnél

Nagy pénzek mozognak a fociklub tulajdonosi átalakulásában.