szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vélhetően a nagy meleg és a magas páratartalom miatt lett rosszul Arthur Cazaux.

Arthur Cazaux francia teniszező, aki az Australian Openen a nyolcaddöntőig menetelt, kénytelen volt feladni a Harold Mayot elleni mérkőzését a Miami Openen, miután a harmadik szettben hirtelen összeesett.

Az első játszmát Mayot nyerte 6:4-re, a másodikat viszont Cazaux 7:5-tel elhozta, majd a harmadikban is 2:1-re vezetett, amikor a baj történt. Az orvosoknak jó néhány másodpercükbe telt, mire odasiettek Cazaux-hoz, majd kisvártatva a játékvezető is megérkezett. A 21 éves játékos végül tolószékben hagyta el a pályát.

🎾💚 on Twitter: “So much confusion, here’s the full sequence of how it went, Arthur had already asked for the physio at the changeover as he wasn’t feeling well, he had cramps as you can see from the point before the fainting.. Harold, as he reported, thought it was just cramps indeed.. pic.twitter.com/HdO4GT8jSW / Twitter”

So much confusion, here’s the full sequence of how it went, Arthur had already asked for the physio at the changeover as he wasn’t feeling well, he had cramps as you can see from the point before the fainting.. Harold, as he reported, thought it was just cramps indeed.. pic.twitter.com/HdO4GT8jSW

Mayot, aki a felvételek tanúsága szerint szintén nem vette sietősre, hogy odaszaladjon honfitársához, sok kritikát is kapott a közösségi médiában, amiért látszólag nem foglalkoztatta, mi van Cazaux-val.

Ne gerjesszétek a feszültséget feleslegesen. Már több játék óta nem érezte jól magát, be is görcsölt. Nem láttam őt összeesni, és azt hittem, hogy a görcs miatt feküdt le. Amikor realizáltam, hogy mi történt, azonnal odasiettem hozzá. A legjobbakat kívánom neki

– tisztázta a történteket Mayot.

A hírek szerint 31 fokos időjárás és 70 százalék feletti páratartalom várta a játékosokat Miamiban, így vélhetően ez okozta a francia teniszező rosszullétét.