:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 14. 13:31

Végre valamiért megéri letölteni a NAV mobilalkalmazását

Ismét itt a gépjárműadó-fizetési szezon, mely idén kicsit később jött el, mint a megelőző években, ráadásul mostantól egy összegben kell leróni ezt az adónemet - feltéve, hogy a NAV mobilalkalmazásában nem jelezzük, hogy inkább részletekben fizetnénk.

A NAV mobilalkalmazása, melyet nemes egyszerűséggel csak NAV-Mobilnak hív az adóhatóság, komoly hendikeppel indul a legnépszerűbb mobilos alkalmazások versenyében, hiszen ki kedvelne egy olyan applikációt, mely többnyire csak arra emlékeztet, hogy ismét valami adót kell éppen befizetni?

Most például a gépjárműadó válik esedékessé egy hónapon belül, ami ugyan egy hónapnyi haladékot ad az üzemben tartóknak a tavalyi évhez képest (a befizetési határidő idén alapesetben április 15.), kevésbé jó hír viszont, hogy az adót a jogszabályi változások miatt idéntől nem két egyenlő részletben, hanem egyösszegben kell megfizetni.

nav_mobil

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Szerencsére itt van azonban a NAV-Mobil, melynek múlt héten megjelent 3.3-as verziójával egy gombnyomással beadható a gépjárműadó-kötelezettségre egy részletfizetési kérelem, ráadásul kiválasztható, hogy 2, 3, 4 vagy 5 egyenlő részletben szeretnénk befizetni az adónemet.

A kérelmet még el kell bírálnia a NAV-nak, ám ez a tapasztalatok alapján viszonylag gyorsan, nagyjából 1-2 órán belül meg is történik - figyelni kell ugyanakkor rá, hogy ilyenkor a fizetési határidők is módosulnak. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 18:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.