Nem mindig lesz az új Switch csodafegyvere a felskálázás

Dokkolt módban jól működhet a rendszer, de a hordozhatóság mellett lehetnek problémák.

Az új Switch kapcsán visszatérő híresztelés a felskálázás, amit egyfajta csodafegyverként emleget a média, hiszen ezáltal kevesebb pixelt kell számolni a rendszeren, miközben a végleges képet valamilyen felskálázási technikával lehetne nagyobb felbontásban megjeleníteni.

Mivel a Nintendo már szállítja a készülő konzol mintáit, van némi háttéradat arról, hogy miképpen működhet optimálisan a rendszer, és úgy tudjuk, hogy maga a felskálázás valóban életképes megoldás lehet, de elsődlegesen dokkolt módban.

A problémát az okozza, hogy a jó minőségű felskálázott képhez legalább 720p-s felbontásban érdemes számolni a valós tartalmat, ami kellő mennyiségű információt tartalmaz a relatíve életképes, nagyobb felbontású eredményhez. Mivel dokkolt módban erre van is elég teljesítmény, így különösebb gondot ez nem fog okozni, de hordozhatóság mellett jellemző lehet az 540p-ben számolt tartalom is, de ott már nem igazán működik jól egy efféle rendszer.

Információink szerint itt elsődlegesen az a gond, hogy 540p-s felbontásnál nincs elég információ a megfelelő felskálázáshoz. Az egész persze így is kivitelezhető, de gyakoribbak lesznek a képi hibákat okozó jelenségek. A jó hír, hogy erre is lehet megoldást találni, de ez specifikus alternatívákat igényel, ezek fejlesztését viszont már el is kezdte a háttérben a Nintendo.

Előzmények

Hirdetés