Hirdetés

Grafikus munkára való, 4K-s BenQ monitor Apple tulajoknak

A nagyméretű, láncba köthető megoldás szoftveres fortéllyokkal igyekszik megkönnyíteni a dolgunkat, és kellemes portfelhozatalához KVM switch párosul.

A BenQ egy 3840x2160 pixeles felbontású monitorral bővítette kínálatát, amit elsősorban olyan kreatív szakemberek asztalaira szántak, akik almás vasakkal dolgoznak. A PD3225U típusjelű készülék 31,5 hüvelykes IPS panelt kapott, amelynek 400 cd/m²-es fénysűrűsége VESA DisplayHDR 400-as minősítést eredményezett, és kategóriájában kiemelkedőnek számító 2000:1 statikus kontrasztarányához 60 Hz-es képfrissítési ráta, illetve 5 ezredmásodperces szürkéből-szürkébe váltás társul.


[+]

A HDR10-es periféria az 1,07 milliárd színt 99/99/98 százalékos sRGB/Display P3/Rec. 709 színtérlefedettséggel prezentálja, miközben a Calman és Pantone mellett Pantone SkinTone validációt élvez. A delta E<2 pontosságú gyári kalibráción átesett modell színeinek és megvilágításának konzisztenciájáról a vállalat Uniformity Technology néven emlegetett technológiája gondoskodik, ami annyit tesz, hogy a képernyőt alrégiók százaira osztották fel, majd ezeket egyesével finomhangolták. Az M-book Mode segítségével a fényerő, a dinamikus kontraszt és a színhőmérséklet a 13 hüvelykes MacBook Pro M2 LCD profiljához igazodik, míg az ICCsync automatikusan szinkronizálja az ICC profilokat az Apple gépünk és a megjelenítő között.


[+]

A 2,5 wattos sztereó hangszórókkal ellátott, tipikusan 32 wattot fogyasztó kijelző fedélzeti csatlakozói egy 1.4-es DisplayPortban, két HDMI 2.0 bemenetben, egy 3,5 mm-es jackben, három USB 3.2 Gen1 Type-A kapuban, egy USB Type-C konnektorban, egy 85 wattnyi töltést, továbbá adatot egyaránt közvetítő, DisplayPort alt módos Thunderbolt 3 aljzatban, plusz egy 15 wattos Thunderbolt 3 kimenetben merülnek ki, és az utóbbinak hála az apparátus láncba köthető. Ennyi interfész után talán nem meglepő a KVM váltó megléte, és a két rendszer közt a multifunkciós, mindemellett programozható Hotkey Puck G2 vezérlőmodullal léptethetünk.


[+]

A PiP/PbP képességeket szavatoló OSD menü nyelveinek sorában ott figyel a magyar, és a 100x100 mm-es VESA rögzítőponthoz kapcsolódó, vezetékrendező bilinccsel kiegészített talpat mindenhogy állíthatjuk. Az Animation Mode a kép sötét részleteit anélkül emeli ki, hogy az a világos régiók rovására menne, a CAD/CAM Mode a technikai illusztrációkat varázsolja kontrasztosabbá, és a konfigurálható kezelőfelületet biztosító Display Pilot 2 szoftveren keresztül például Mac gépünk billentyűzetével szabályozhatjuk a fénysűrűséget, ha úgy tartja kedvünk. Egy említést megér, hogy a Display ColorTalk applikáció beizzításával kalibrátor nélkül egységesíthetjük a színeket monitorainkon.

[+]

Az energiatakarékosság végett 10, 20 vagy 30 perc inaktivitást követően magától kikapcsoló, környezetbarát csomagolásban érkező konstrukció 85 százaléka újrahasznosított anyagokból készült, és dobozára 1100 dolláros árjelzés került.

[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés