Csak nem Cherry az a keze alatt, doktor?

A német cég szennyeződésekre fokozottan érzékeny környezetbe szánt perifériákkal gyarapította kínálatát, amiket többféle változatban értékesítenek.

A Cherry nemrégiben egy egészségügyben és laboratóriumokban való használatra készített, feketében vagy fehérben egyaránt választható perifériaszettel jelentkezett, amelynek tagjai nagyon könnyen csíramentesíthetők, és a Hygenie Desktop 2 termékcsalád képviselőiként mutatkoznak be.


[+]

Az AK-C8112 nevű, mosható billentyűzet ollós-gumidómos SX kapcsolóin az egyszerű tisztíthatóság végett ultra alacsony profilú, teljesen lapos ABS kupakok pihennek, és bár az US ANSI-n kívül több ISO kiosztással is elérhető, magyar sajnos nincs az alternatívák közt. A 100 százalékos formátumú klaviatúra taktilis visszajelzést adó, 2,5 mm-es úton járó billentyűi 45 gF-es erőkifejtéssel aktuálhatók, és a CleanFunction funkciónak köszönhetően a numerikus padja zárolható a takarítás idejére.


[+]

Az apparátusból antibakteriális szempontból kétféle kivitel létezik; míg az egyik eltávolítható, gőzsterilizátorba helyezhető szilikongumi fedőelemmel érkezik, addig a másikra véglegesen rögzített, IP68-as védettséget nyújtó membrán került. A csendes gépelést ígérő, fixált dőlésszögű megoldás USB Type-A csatlakozóban végződő kábele 1,8 méter hosszúra nőtt, de akad belőle 10 méteres hatósugarú, 2,4 GHz-es rádióval kommunikáló verzió is, amit négy darab AAA mikroceruza elem hajt. Az ajánlott fogyasztói ár 150, továbbá 170 dollár.


[+]

Az AK-PMH3OB típusjelzésű, szimmetrikus vonalvezetésű egér 100 százalékig vízálló, és görgőkerekét három gomb helyettesíti, amikből így összesen öt van. A 117,09 mm hosszú, 65,02 mm széles, valamint 33,02 mm magas rágcsáló 1,8 méteres vezetékével együtt mintegy 130 grammot nyom, és fényes felületeken is működő érzékelője 1000 cpi-s felbontással rendelkezik. A kurzorterelő 2,4 GHz-es rádiófrekvenciával dolgozó variánsa üresen 99 grammos, és energiaellátásáról két AA ceruzaelem gondoskodik, amelyeknek későbbi cseréjéhez meg kell ragadnunk a tartozékként mellékelt csavarhúzót.


[+]

Amennyiben a görgőt inkább érintőszenzorral váltanánk ki, az eszköz AK-PMH3OS azonosítójú, cakkpakk 113 grammos kiszerelését, esetleg annak madzag nélküli, üresen 98 grammos testvérét célszerű szemügyre vennünk közelebbről. A ketyeréket elvileg 60 és 70 dollárra taksálják, de ahol már listázva vannak, ott igen nagy a szórás a vételár tekintetében.

Előzmények

Hirdetés