Nyugati teszten tüntek fel a Moore Threads egyes VGA-i

A ComputerBase egy MTT S80-at és egy MTT S30-at szerzett be, az eredmény pedig egyelőre siralmas.

A Moore Threads jó ideje kínál VGA-kat Kínában, de ezek a fejlesztések nem igazán férhetők hozzá a nyugati piac számára. A ComputerBase azonban most beszerzett egy MTT S80-at és S30-at, amelyeket teszteltek is a jelenlegi friss eszközillesztővel. Utóbbi már sokkal gyorsabb a megjelenéskori szoftverkörnyezethez viszonyítva, de az mérések szerint még most sem elég jó a felkínált eredmény.

A valósághoz talán közelebb áll a siralmas jelző, mivel a tizenegy tesztjátékból hét el sem indult, konkrétan azok, amelyek DirectX 12 API-t használnak. A maradék négy címben is inkább az IGP-kkel küzd az MTT S80, illetve a kisebb S30 is, de itt még az is megjegyzendő, hogy a Counter-Strike 2 alatt a megjelenítéssel nem volt minden rendben.


(forrás: ComputerBase)

Az S80 a legjobban a Dota 2-ben teljesít, de ott is csak az AMD Ryzen 7 8700G SoC APU Radeon 780M IGP-jét tudja alulról megközelíteni, miközben a Moore Threads VGA-jának fogyasztás jelentősen nagyobb.

Az S30-ra nem érdemes túl sok szót pazarolni, mert ezt a dizájnt maga a gyártó is inkább irodai felhasználásra szánja, tehát annyira nem kritikus a játékokban mutatott teljesítménye, nagyon sokat nem is tud felmutatni.

A Moore Threads ügyködése egyébként látszik a szoftveres fejlesztésekben, tényleg gyorsabbak a hardvereik a kezdetekhez viszonyítva, de még így is nagyon messze vannak attól, ami reálisan ajánlható alternatívává tehetné őket. A jelenlegi fejlettségi szintet látva itt még évekig tartó fejlesztésre van szükség a szoftveres oldalon, és nem mellesleg jóval nagyobb tempóra képes VGA-kat is hozni kellene.

Előzmények

Hirdetés