Kőkemény üzenetet küldött Ukrajna a béketárgyalásokat szorgalmazó Ferenc pápának: íme, a részletek!

2024. márc 10. 14:42
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Visszautasította Ukrajna vatikánvárosi nagykövetsége Ferenc pápa Kijevnek szánt javaslatát a béketárgyalásokról / Fotó: Fuszek Gábor

Visszautasította Ukrajna vatikánvárosi nagykövetsége Ferenc pápa Kijevnek szánt javaslatát a béketárgyalásokról / Fotó: Fuszek Gábor

Visszautasította Ukrajna vatikánvárosi nagykövetsége Ferenc pápa Kijevnek szánt javaslatát a béketárgyalásokról.

Kihangsúlyozták, a második világháborúban sem ajánlgattak béketárgyalásokat Hitlerrel.

A következetesség nagyon fontos. Amikor harmadik világháborúról beszélünk, amely éppen most zajlik, tanulnunk kell a második világháborúból – áll a diplomáciai képviselet közösségi médiában közzétett üzenetében, melyben aláhúzzák: ha véget akarunk vetni a háborúnak, mindent meg kell tenni azért, hogy levágjuk a sárkányt!

Ferenc pápa a múlt hónapban adott interjút az RSI svájci televíziónak, melynek átirata és részleges videofelvétele szombaton került a Reuters hírügynökséghez.

Úgy gondolom azonban, hogy az az erősebb, aki átlátja a helyzetet, a népre gondol, él benne a fehér zászló bátorsága és tárgyal – jelentette ki a pápa, aki szerint a tárgyalásokat a nagyhatalmak segítségével kell lefolytatni.

Ez volt az első alkalom, hogy az ukrajnai háború kapcsán a pápa a fehér zászló, illetve a vereséget szenved kifejezéseket használta, bár a múltban is hangoztatta a tárgyalások szükségességét.

Ferenc pápa váratlan kijelentései az orosz–ukrán háborúról: bátornak kell lenni a fehér zászlóhoz!

Ferenc pápa váratlan kijelentései az orosz–ukrán háborúról: bátornak kell lenni a fehér zászlóhoz!

A pápa szavainak nyilvánosságra kerülését követően Matteo Bruni szentszéki szóvivő aláhúzta: az egyházfő nem megadásról, hanem tárgyalásról beszélt, a "fehér zászlót" pedig szimbolikusan használta. A teljes interjú a tervek szerint március 20-án kerül adásba.

Mindeközben vasárnap az ukrán hadsereg azt közölte, az orosz erők ismét dróntámadásokat intéztek Ukrajna ellen az éjszaka, hozzátéve, hogy a légvédelem a 39, Sahíd típusú drónból 35-öt megsemmisített. A drónok elsősorban Ukrajna déli részét, köztük Odessza régióját célozták, áldozatokról nem tudni.

Az orosz fél emellett Sz-300-as légvédelmi rakétákkal támadta Harkiv megye északi részét és a donyecki régiót.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Ferenc pápa

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

háború orosz ukrán háború Ferenc pápa Ukrajna üzenet