Mindössze 20 mm vastag lett a Galax új GeForce VGA-ja

A rendkívül karcsú fejlesztés AD106 GPU-val és 16 GB memóriával érkezik.

A Galax egy a kategóriájában szokatlan formátumú videokártyával bővítette felhozatalát, amit egyelőre Kínában mutatott be. A szóban forgó vezérlő egy mindössze egyslotos vastagságú, blower hűtést használó megoldás, amely Ada Lovelace architektúrájú NVIDIA lapkára épül: üdvözöljük köreinkben a 16 GB-nyi, 18 GHz-es effektív órajellel dolgozó, GDDR6-os VRAM-mal szerelt GeForce RTX 4060 Ti Maxet!


[+]

A 267 mm hosszú, 111 mm magas, illetve 20 mm vastag, 165 wattos TDP-vel rendelkező konstrukció hőkamrás rézblokkot kapott, és lapkája a zöldek referenciáját követi a GPU Boost frekvencia tekintetében, azaz 2535 MHz-ről beszélünk. A 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozóval ellátott hardver hatrétegű nyomtatott áramköri lapot, valamint 6+2 fázisos VRM-et vonultat fel, szóval nem lesz tuningbajnok – de ez a kompakt kivitel miatt amúgy sem volna erőltetendő. Eközben az I/O keretén a szokásos portfelhozatal, tehát három DisplayPort 1.4a és egy HDMI 2.1 kimenet található.

[+]

A vételár vagy az egyéb földrajzi régiókban történő megjelenés felett még kérdőjel lebeg, és 8 GB-os verzióról, netán hasonló felépítésű GeForce RTX 4060-asról sem szól a fáma.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Előzmények

Hirdetés