:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 4. 11:30

Megpróbálta egy férfi ellopni a Waymo önvezető taxiját

Nemrég felgyújtottak, most pedig ellopni próbáltak egy Waymo taxit.

Autólopás gyanújával vettek őrizetbe egy hajléktalan férfit, aki egy Waymo önvezető autót próbált eltéríteni Los Angeles belvárosában – adták hírül a helyi lapok. A jármű egy utas leszállítása miatt állt meg az út szélén, a Waymo által „jogosulatlan gyalogosnak” nevezett elkövető pedig az alkalmon kapva beszállt helyette.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég support csapata hamar reagált a helyzetre, és arra szólította fel a férfit, hogy szálljon ki az autóból. Mivel a felszólításnak nem tett eleget, ezért az üzemeltetők kapcsolatba léptek a rendőrséggel, akik a helyszínre érve letartóztatták. Az elkövető fizikai kárt nem tett az autóban.

A Google alá tartozó Waymo önvezető járművei egy tesztprogram keretében több mint egy éve szállítanak utasokat Los Angelesben, ami több alkalommal is a lakosok ellenérzését váltotta ki. Nemrég annak kapcsán került be a Waymo a hírekbe, hogy vandálok csoportja tiltakozásként megrongált és felgyújtott egy önvezetőt. Arra viszont eddig nem volt példa, hogy valaki megpróbált volna ellopni egyet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 16:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.