Hirdetés

A 4K-s felségvizeken bont vitorlát a BenQ Mini LED-es gaming monitora

Az elegáns külsejű, 31,5 hüvelykes konstrukció igen jól felszerelt, de azt még nem tudni, hogy jön-e Európába.

A BenQ a napokban bejelentette a Mobiuz EX321UX nevű, 31,5 hüvelykes monitorának közeledtét, ami a gyártó kínálatában először büszkélkedhet 4K felbontású, Mini LED-es IPS panellel. A 144 Hz-es képfrissítési rátát ígérő, HDMI-CEC-es modell 1152 lokális dimming zónával dolgozik, miközben a HDRi-nek köszönhetően attól függően optimalizálja a kontrasztot és fényerőt, hogy mi történik épp a képernyőn, valamint milyenek a környezeti fényviszonyok.


[+]

Az 1 ezredmásodperces szürkéből szürkébe váltással kecsegtető készülék mind az Adobe RGB, mind pedig a DCI-P3 színtereket 99 százalékban fedi le, és a hátuljára egy 2.1-es DisplayPortot, három HDMI 2.1 bemenetet, egy DisplayPort alt módos, 65 wattnyi energiát közvetítő USB Type-C kaput, három USB Type-A konnektort, plusz két további Type-C interfészt (egy upstream, egy meg a beviteli eszközök számára) helyeztek a tervezők a kötelező 3,5 mm-es jacken kívül.

A KVM kapcsolóval felturbózott, 1,07 milliárd színt prezentáló apparátus fénysűrűségének maximuma 1000 cd/m², és támogatja az eARC, Dolby Atmos, illetve DTS: X technológiákat, és bár a jelek szerint a fedélzeti hangszórók hiányoznak, egy távirányító azért járni fog hozzá.

A talpazat a pivotba forgatás kivételével mindenhogy állítható, és talán egy említést megér, hogy az OSD menüből kivetíthető egy HUD, amelyen különböző kijelzőparamétereket követhetünk figyelemmel, természetesen valós időben. A jelenleg kérdéses vételárú termék várhatóan valamikor május folyamán debütál Japánban, ám a többi földrajzi régióban esedékes megjelenés még képlékeny.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Előzmények

Hirdetés