Magyar Péter szerint diplomáciai karriert ajánlottak fel neki a válása után, ha külföldre költözik

2024. feb 21. 21:50
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Magyar Péter pontosította a Partizán műsorában elhangzottakat /Fotó: Partizán youtube

Magyar Péter pontosította a Partizán-interjúban elhangzottakat /Fotó: Partizán youtube

Diplomáciai megbízatást, külföldi feladatot ajánlottak neki, ha itthon hagyja a Varga Judittal közös gyerekeit – állította Magyar Péter az RTL Híradónak annak kapcsán, hogy 2020-ban a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostorba hívták egyeztetésre a válásával kapcsolatosan.

Újabb részletek derültek ki arról azon – a Karmelita kolostorban tartott – találkozóról, amelyen Magyar Péter egy általa meg nem nevezett miniszterrel arról beszélt, milyen ajánlatokat kapna azt követően, hogy a válásukat nyilvánosan bejelentik.

Minderről már a Partizánnak adott interjújában is beszélt Magyar, elmondva, hogy a feleségével, Varga Judit akkori igazságügyi miniszterrel éppen megromlott a kapcsolatuk, s erről akartak vele a Karmelitában beszélni. A riportban az is elhangzott, hogy ott egy miniszterrel találkozott.

Magyar Péter az RTL Híradónak most azt mondta: diplomáciai karriert ígértek neki, ha külföldre megy, és itthon hagyja a Varga Judittal közös gyerekeiket.

„A lényeg az volt, hogy a válásommal kapcsolatban, illetve annak az intézésével kapcsolatban hívott be egy miniszter egyeztetni, és ott tett nekem különböző ajánlatokat, amiket visszautasítottam, hiszen nem szerettem volna külföldre menni és diplomáciai karrierbe kezdeni ismét, a három gyerekemet pedig Magyarországon hagyni.”

Az ügy egyik mellékszála tegnap bontakozott ki, amikor is a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozott Magyar Péter Partizán-interjújával. Az ülésen született állásfoglalás szerint – amúgy tévesen értelmezve a riportban elhangzottakat – a nemzetbiztonsági szolgálatok kifejtették, nem zajlott semmilyen művelet Magyar Péterrel kapcsolatban.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Nemzetbiztonság

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Magyar Péter Partizan diplomata Karmelita