Nagy üzletet jelentett be a Tesco, rengeteget keresnek vele

Tesco, angliai székhelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc, áruház, bevásárlóközpont, illusztráció
Budapest, 2022. február 12. A Tesco egy angliai székhelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc egyik budapesti üzletének cégfelirata az egykori Magyar Kábel Művek ipari épületeinek átlakításával 2006-ben megnyitott Újbuda Center Bevásárlóközponton, a főváros XI. kerületében, a Budafoki úton. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Eladja banki üzletágának zömét a Tesco, a vevő a brit Barcalys. Ezzel az üzlettel 450 milliárd forintot keres a Tesco, ennek nagy részét visszajuttatják a részvényeseknek. 
Vágólapra másolva!

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat a Londoni Értéktőzsdén (LSE) ismertetett tájékoztatásában közölte, hogy a Tesco Bank lakossági hitelezési, betéti és hitelkártyarészlegét az egyik legnagyobb londoni központú globális pénzügyi szolgáltató csoport, a Barclays veszi meg.

Ez azt jelenti, hogy az eladássai 7,7 milliárd font (3500 milliárd forint) értékű pénzügyi eszközök kerülnek át a bankhoz, 6,7 milliárd font (3050 milliárd forint) értékű pénzügyi kötelezettséggel.

A Tesco szerint az ügyletből mindent egybevetve hozzávetőleg

egymilliárd font (455 milliárd forint) készpénzbevétel várható, és ennek nagy részét a cég részvény-visszavásárlás formájában visszajuttatja a részvényeseknek.

A Tesco a banki ágazat biztosítási, pénzautomata-üzemeltetési, utazási és ajándékkártya-tevékenységét megtartja.

A Tesco angliai székhelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc egyik budapesti üzletének cégfelirata Forrás: MTI/Róka László

A Tesco tájékoztatása a Tesco Bank jelenlegi 2800 alkalmazottja átkerül a Barclays állományába.

A BBC a Tescóra hivatkozva azt írja, hogy az ügyfeleknek nincs teendőjük a változás kapcsán.

Az ügylet zárása a felügyeleti hatóság jóváhagyása esetén az idei naptári év második felében várható.

Az 1997-ben alapított Tesco Bank a tavalyi pénzügyi évben 85 millió font kiigazított, adózás előtti működési eredményt ért el.