Kiderült, elég-e a lottóötös az ország legdrágább házára

11 milliárd forintnál többet kell fizetni ezért a kastélyért, erre még a lottóötös sem elég
11 milliárd forintnál többet kell fizetni ezért a kastélyért, erre még a lottóötös sem elég
Vágólapra másolva!
Mind az ötös, mind a hatos lottón rekordösszeget jelent az eheti főnyeremény, ebből a pénzből pedig a legdrágább ingatlanokról is elgondolkodhat az, aki megnyeri a több milliárd forintos nyeremények valamelyikét. Azonban az ország legdrágább háza még így sem kerülne elérhető közelségbe pusztán a nyereménnyel.
Vágólapra másolva!

Amennyiben lesz telitalálatos az e heti lottósorsolásokon, úgy az ötös lottón 5,88 milliárd forinttal, a hatoson 1,78 milliárddal számolhat a nyertes. Az ingatlan.com összeállításában ugyanakkor arról ír, hogy ezekből a pénzekből sem lehetne megvenni az ország jelenleg legdrágább ingatlanát.

Szombathelyen van a legdrágább csúcspalota

Összeállításuk szerint a kínálat legdrágább darabja egy Szombathely mellett található, több mint 6 hektáros telken megépült négyszintes palota, amely 41 szobával rendelkezik.

Ez az ingatlan azonban 30 millió euróért, 11,64 milliárd forintért szerepel a kínálatban, így nem fér bele az ötöslottón megnyerhető keretbe.

11 milliárd forintnál többet kell fizetni ezért a kastélyért, erre még a lottóötös sem elég Forrás: ingatlan.com

A második legdrágább ingatlanra viszont elég ez az összeg: a Pest vármegyei Acsán egy majdnem 60 ezer négyzetméteres birtokon lévő, 1910-ben épült, 2012-ben felújított 15 szobás kastély ára ugyanis 5,12 milliárd forint.

Szintén valamivel 5 milliárd forint feletti áron kínálják eladásra a Komárom-Esztergom vármegyei Mocsán azt a kastélyt, amely több mint 1800 négyzetméter alapterületű és 33 szobás. Emellett őspark és tó is tartozik hozzá.

Az ötös lottó főnyereményéből a budapesti ingatlan-kínálat egyik legdrágább szereplőjét is meg lehet vásárolni: a XII. kerületi Orbánhegyen épült 700 négyzetméter alapterületű luxusvilláról van szó, amely egyebek mellett mozival, látványmedencével is fel van szerelve.

Egy település összes eladó házára is elég a lottóötös

Az összeállítás szerint több más település eladó lakásainak és házainak kínálata mellett

a lottóötös nyertese megvásárolhatja Balatonmáriafürdő, Felsőörs és Tiszafüred összes eladó házát.

A fővárosi agglomerációban pedig Pilis, Remeteszőlős, Sződliget vagy Zsámbék valamennyi eladó otthona is kijön a közel 6 milliárd forintos összegből.

A hatos lottó főnyereménye is különleges lehetőségeket tartogat.

Bár a hatos lottón az ötöshöz képest jóval kisebb összeget lehet nyerni, de az 1,78 milliárd forintból azért számos különleges ingatlan megvásárolható. Balatonlellén például egy 20 méteres saját partszakasszal rendelkező 600 négyzetméteres luxusvilla 1,6 milliárd forintba kerül.

Ahogy az Origo megírta, nem egészen egy éve egy Andrássy úti palota a fővárosban volt az ország legdrágább ingatlana. A szombathelyi kastély ingatlanpiacra kerülése viszont új magyarországi rekordot képviselt az eladási árakat tekintve.