Egy vagyont fizetnek annak, aki új hamburgert alkot az egyik gyorsétteremnek

Burger King
Illustration picture shows employee preparing a burger during the opening of a branch of the Burger King fast-food restaurant chain in Auderghem - Oudergem, Brussels, Tuesday 12 September 2017. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
Új Whopper-változat készítésével lehet versenyezni a Burger King által felajánlott 1 millió dolláros pénzjutalomért. Az amerikai gyorsétteremláncnál először dönthetnek arról a vásárlók, hogy milyen legyen a vállalat alapszendvicsének új változata.
Vágólapra másolva!

Március 17-ig várja a nevezéseket a Burger King a "Million Dollar Whopper Contest" nevű bajnokságra. Nevezni a Whopper szendvics új változatára vonatkozó ötletekkel lehet, melyeket a cég weboldalán kell beküldeni - írja a Yahoo.

A nevezők közül a győztes 1 millió dollárt (kb. 350 millió forintot) kap majd a vállalattól ötletéért,

és az általa megálmodott szendvicsváltozat az év későbbi szakaszában az összes amerikai étteremben kapható lesz korlátozott ideig.

A Burger King korábban már több változatot is készített az üzletileg vezető termékének számító szendvicséből, de ez az első alkalom, hogy a cég kikéri a fogyasztók véleményét. A vállalat szerint jelenleg több mint 200 ezer változatot lehetséges készíteni a szendvicsből – azt nem részletezték, ez hogyan lehetséges –, és a megmérettetés jó alkalom a szendvics kedvelői számára, hogy most saját ízlésük szerint formálják azt.

Dolgozó készít egy szendvicset egy Burger King-étterem konyháján (illusztráció) Forrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

A három kiválasztott koncepció döntőbe jut majd, az ötletgazdák pedig a cég költségén a vállalat Miamiban található központjában véglegesíthetik elképzelésüket. Ezt követően mindhárom változat étlapra kerül, és a fogyasztók szavazással eldönthetik, melyik a legjobb, azaz a "millió dolláros Whopper" közülük.

A bajnokság a promóciós értékén túl komoly üzleti megfontolásokat is tükröz. Mint az óriásgcég marketingért felelős vezetője közleményükben elmondta,

a vásárlók 50 százaléka személyre szabva kéri Whopper szendvicsét. Ez tekintélyes arány, a cég pedig a variációs lehetőségeket kívánja számukra ezzel kiszélesíteni.

A vállalat legfontosabb terméknek számító szendvicse nagyjából 70 éve jelent meg a cég kínálatában. Ahogy az Origo arról beszámolt, tavaly bírósági ügy lett abból, hogy felperesek egy csoportja szerint a cég reklámjaiban megtévesztően gigantikusnak ábrázolja a Whoppert. Tavaly egyébként a vállalatnak gigantikus kártérítési összeget is kellett fizetne egyik vásárlójának, aki elcsúszott az egyik étteremben.