Elképesztő kincset talált egy nő, miközben a tengerparton sétált

ametiszt
Vágólapra másolva!
Rendkívüli felfedezést tett egy Skóciában élő asszony: gyönyörű nyers ametisztet talált az egyik fifei strandon, és ahogy ő fogalmazott, "teljesen el volt ájulva az emberek reakcióitól" - tudta meg a Daily Record. 
Vágólapra másolva!

Fife Skócia történelmi megyéje, és egyúttal hadnagyi területe is. Nem véletlen nevezik így, régen hadnagyok éltek itt.

Az ametiszt a kvarc lila változata. A név a koinéi görög amethystosból származik, ami megrészegítet jelent, és arra a hiedelemre utal, hogy aki ezt a követ birtokolja, az védelmet élvez a részegség alól. Az ókori görögök ivóedényeket készítettek belőle abban a hitben, hogy ez megakadályozza őket a részegségtől.

Az 55 éves Miranda Huckle a múlt hónapban Kirkcaldy Beach-en járt, amikor felfedezte a gyönyörű kis lila követ a homokban. Az asszony elmondása szerint évek óta kutatja az ország strandjait kerámiák és tengeri üvegek után, és az ametiszt az eddigi legelképesztőbb lelete. Kirkcaldy Beach a fife-i várostól délre található, csodaszép kilátással a Firth of Forth-ra. Kirkcaldy a 19. század végén és a 20. század elején a skót fazekasipar egyik fő központja volt, strandja pedig az itt élők kedvenc helye.

image

"Néhány évvel ezelőtt egy helyi fémkereső azt mondta nekem, hogy van egy helyi sziklafal, amelyből az évek során ametiszt rögök kerültek elő" - mesélte az asszony, aki ehhez még hozzáfűzte, hogy az emberek reakciója az ametiszt láttán nagyon megdöbbentette.

Miranda a közösségi médiában osztotta meg a különleges leletet. A Sea Glass Tribe Facebook-csoportban közzétett posztját január 28-i feltöltése óta több mint 85.000-en lájkolták, és több mint 1.500 hozzászólás érkezett a poszthoz.

A címlapi kép csak illusztráció Forrás: Rudy and Peter Skitterians képe a Pixabay -en.