Egy csodaszép Santa Barbara-i óceánparti luxusvillával gazdagodott egy bányaipari milliárdos

Robert Friedland, amerikai-kanadai bányaipari milliárdos
Robert Friedland, amerikai-kanadai bányaipari milliárdos
Vágólapra másolva!
Bár a titkos üzlet valójában tavaly szeptemberben jött létre, csak most derült ki, hogy a milliárdos bányaipari mágnás Robert Friedland és felesége Darlene csendben hajszál híján 47 millió dollárt fizetett egy óceánparti ingatlanért a kaliforniai Carpinteria városka tengerparti részén. Az üzlet messze a legnagyobb lakóingatlan-tranzakció volt Santa Barbara megyében 2023-ban. 
Vágólapra másolva!

A Santa Barbara-i óceánparti luxusingatlant Darren Entwistle, a kanadai Telus távközlési óriásvállalat vezetője, és felesége, Fiona tette fel az ingatlanpiacra. Entwistle-ék 2022 nyarán hirdették meg a házat, 55 millió dollárt kértek érte, de néhány hónappal később visszavonták az ingatlant a piacról. A 47 millió dolláros adásvételt csendben, a hivatalos útat kihagyva bonyolították le. A Kanadában élő házaspár eredetileg 2012-ben vásárolta meg a birtokot nyaralóként, 17 millió dollárt fizetve érte.

Robert Friedland, amerikai-kanadai bányaipari milliárdos Forrás: Youtube/AME

Az 1990-es évek elején Robert L. Earl neves építész által tervezett ingatlant 2012-ben Andy Neumann építész és Paul Franz építőmester alaposan felújította. A hat hálószobás, nyolc fürdőszobás főépület közel 930 négyzetméternyi lakóteret ölel fel. A birtokon épült még egy 74,5 négyzetméteres egy hálószobás és egy fürdőszobás vendégház, és egy három autó számára bőven elegendő területű garázs is, valamint egy edzőterem infravörös szaunával.

image

A Loon Point-tól nyugatra fekvő, majdnem kéthektáros, sziklafal tetején fekvő telken, egy hosszú, zárt feljáró mögött pázsitokkal szegélyezett, fehér zsindelyes és nyeregtetős főépületet magnóliafák árnyékolják. A belső tereket kazettás mennyezet, gazdag keményfa padló, muránói üvegből készült lámpatestek és számos, a kertre nyíló franciaajtó díszíti.

A ingatlan további helyiségei közé tartoznak a káprázatos csillárral és egy kovácsoltvas lépcsővel kiegészített dupla magasságú előcsarnok, a hivatalos nappali és étkező, egy hangulatos családi szoba, egy kandallós mahagóni burkolatú iroda, az étkezős szigettel és csúcskategóriás rozsdamentes készülékekkel felszerelt ínyenc konyha, a komornyik kamra, valamint a reggeliző sarok.

image

Az emeleten található az elsődleges lakosztály egy szemet gyönyörködtető süllyesztett mennyezettel, egy kandallós ülősarokkal, és fedett erkéllyel. A házban szétszórva további öt fürdőszoba, egy játékszoba, egy borospince, és egy privát iroda is van még.

Az ingatlan bónusz, exkluzív "tartozéka" a közvetlen tengerparti hozzáférés, és egy kilátóterasz, amely egy privát kőúton keresztül érhető el.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az ingatlan Carpinteria legrangosabb utcájában található, ahol a többi szomszédos ház olyan szupersztároké, mint Kevin Costner, Kourtney Kardashian, George Lucas, valamint Ashton Kutcher és Mila Kunis.

Forrás: Robb report