Ukrajna nehéz helyzetbe került a keleti fronton, Oroszország megduplázta a rakétagyártást

conflict Horizontal Ukrajna
Az ukrán mentők és a háborús bűnökkel foglalkozó ügyészek egy drón maradványait vizsgálják egy lakóház udvarán egy 2024. január 31-i harkovi dróntámadást követően
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 707. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
05:04
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

05:15
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. január 30-án az ukrán-magyar határszakaszon 3972 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 3754 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 40 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

05:26
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

A volt NATO-főtitkár is Ukrajnát segíti

Napi videójában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszámolt arról, hogy találkozott Anders Fogh Rasmussen korábbi NATO-főtitkárral, akivel közösen dolgoznak egy új biztonsági munkacsoport létrehozásán, amelyik Ukrajna euro-atlanti integrációjának kérdésével foglalkozik.

06:15
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Nem mond le az ukrán főparancsnok

Volodimir Zelenszkij arra kérte az ukrán hasereg főparancsnokát, Valerij Zaluzsnyij tábornokot, hogy lépjen vissza, de a népszerű tábornok ezt megtagadta, ami azt a feltételezést váltotta ki, hogy a köztük lévő feszültségek közepette az elnök elbocsáthatja. Hivatalos bejelentés még nem érkezett.

06:58
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan új fegyvereket mutat be Ukrajna

A Stratégiai Iparágak Minisztériumának vezetője, Olekszandr Kamisin beszámolt az ukrán elnöknek a dróngyártás és lőszergyártás eredményeiről. Konkrét számok említése nélkül Volodimir Zelenszkij a napi videójában annyit mondott a találkozóról, hogy új pozíciókkal bővítik a termelést, és folyamatban van az új fegyvermodellek átvétele.
"A drónok, aknák és katonai járművek hazai gyártása szó szerint a szabadságunkat jelentik. Hálás vagyok a védelmi ipar minden dolgozójának" - mondta az ukrán elnök.

07:41
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Nagy hatótávolságú rakéták érkeznek

A jelentések szerint Ukrajna hamarosan megkapja a Boeing és a Saab által gyártott nagy hatótávolságú rakéták első nagy tételét, amelyekkel mélységi csapásokat mérhetnek az oroszok által birtokolt területekre is. Ukrajnának szüksége van a földről indított kis átmérőjű bombára (GLSDB), hogy kiegészítse az Egyesült Államokból származó ATACMS rakétáit.

08:34
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Új tavaszi hadjáratról beszél a hírszerzés főnöke

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője arra számít, hogy kora tavasszal véget ér Oroszország offenzívája a keleti fronton. "Amint Moszkva támadásai kimerültek, Ukrajnán lesz a sor" – mondta Kirillo Budanov az ukrán nemzeti tévében.
Az orosz erők nyereségét úgy értékelte, hogy csak "néhány előrelépést értek el bizonyos területeken" és Avdijivka közelében.

09:17
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország megduplázta a rakétagyártását

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy Oroszország növeli a légvédelmi rakéták gyártását a "kulcsfontosságú kérdések" megoldása érdekében.
"Jelentős mértékben nőtt a termelés volumene. Több mint kétszeresére növeltük a légvédelemhez szükséges rakéták gyártását. Ugyanakkor néhány kulcsfontosságú kérdést meg kell oldanunk. Ezek a hajtóművek és a kilövőállások létrehozásának kérdése" - mondta Sojgu.
Orosz tisztviselők az elmúlt hónapokban az ország hadiipari kapacitásának gyors javulását jelezték, hogy megerősítsék az orosz hadsereget az Ukrajna elleni holtpontra jutott hadjáratban.

09:58
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Ismét a parlament előtt a mozgósítási törvény

Az ukrán kormány kedden benyújtotta a parlamentnek a hadsereg mozgósítási szabályainak szigorításáról szóló törvényjavaslat módosított változatát. A parlament a közfelháborodás közepette elutasította a korábbi tervezetet. A jogszabály kulcsfontosságú rendelkezése, hogy a besorozhatóság alsó korhatárát 27 évről 25 évre csökkentik. Volodimir Zelenszkij azt mondta, hogy a hadseregnek további 450-500 ezer főre van szüksége.

10:34
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán kibertámadás

Ukrajna állítása szerint sikeres kibertámadást hajtottak végre, amely kiütötte az orosz védelmi minisztérium által használt szervert, átmenetileg megzavarva a katonai egységek kommunikációját.

12:29
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Drón támadott meg egy orosz várost

A légvédelmi erők lelőttek egy ukrán drónt az éjszaka folyamán Pszkov felett - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata.

13:11
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna óriási támadást indított Belgorod ellen

Az elmúlt 24 órában az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Belgorod régiójája ellen mintegy 20 dróntámadást indítottak és mintegy 50 lövedéket lőttek ki a régió településeire.
A támadás következtében egy ház, egy autó, több speciális felszerelés és egy raktár is megrongálódott - közölte Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Telegram-csatornáján.

13:45
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Drón csapódott be egy szentpétervári olajfinomítóba

Drónt lőtt le az orosz légvédelem Szentpéterváron. A lehulló törmelékek egy olajfinomítóba csapódtak be, több tároló tartály is megrongálódott – írja a Lenta.

14:29
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Gyanús dobozt találtak az orosz vasúton

Gyanús dobozt találtak Rosztov régiójában a vasúti sínekhez kötve egy teherpályaudvar közelében – számolt be a Shot a Telegram-csatornán.

A csatorna szerint az incidens a novoshahtyinszk-i állomáson történt. Az eszközt a váltónál vették észre. A katasztrófavédelmi szervek megérkeztek az állomásra, lefoglalták a tárgyat, és megállapították, hogy az egy improvizált robbanószerkezet (IED) mása.

15:10
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás történt egy ukrán autópályán

A Horlivka és Donyeck közötti autópályán két civil meghalt, amikor egy drón közvetlenül egy autóba csapódott - közölte Telegram-csatornáján Ivan Prikhodko, Horlivka polgármestere.

A Donyecki Népköztársaság képviselete korábban arról számolt be, hogy az ukrán erők intenzíven támadják Horlivkát. Mintegy 32 lövést adtak le a városra. A támadás során 152 és 155 milliméteres lövedéket lőttek ki, köztük kazettás lövedékeket is.

15:44
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Nehéz helyzetbe került a fronton Ukrajna

Ukrajna óriási veszteségeket szenvedett el a Szvatovszko-Kremenski szakaszon.
"Ukrajna fegyver-, haditechnikai és személyi veszteségei folyamatosan nőnek. A veszteségek pótlása nagy megszakításokkal történik" – számolt be Andrej Marocsko, a Luhanszki Népköztársaság nyugalmazott alezredese a Telegram csatornáján.

17:18
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna az USA-tól

Patrick Ryder, a Pentagon szóvivője megerősítette, az Egyesült Államok GLSDB precíziós irányítású rakétákat szállít Ukrajnának - számol be a RIA Novosztyi.

A Politico korábban arról számolt be, hogy Ukrajna január 31-én, szerdán kaphat nagy pontosságú GLSDB rakétákat az Egyesült Államoktól.

18:13
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország előretört Bahmutnál

Az Orosz Erők Déli Csoportja közelebb jutott az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) előretolt állásaihoz Bahmut irányában – írja a RIA Novosztyi a Jeweller hívójelű egységparancsnok információi alapján.

19:16
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Nyugati rakéta lőtte le az Il-76 repülőgépet

Az Il-76 katonai repülőgép fekete dobozának vizsgálata során kiderült, hogy a repülőgépet nyugati gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszerrel lőtték le - közölte a RIA Novosztyival a mentőszolgálat szóvivője.

20:45
január 31, 2024
Vágólapra másolva!

Bombát dobtak egy buszra Donyeckben

Egy ukrán drón robbanóanyagot dobott le Donyeckben egy buszra. Több ember megsérült - közölte a város polgármestere, Olekszij Kulemzin.

05:28
február 01, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.