Nemcsak az autósok, de a tömegközlekedők életét is megnehezítik a fővárosban

bkk, első ajtós felszállási rend
Január 19-től a BKK fokozatosan bevezeti a buszokon és a trolikon az első ajtós felszállási rendet hétköznap este 20 óra után
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely nemcsak az autósok, de a tömegközlekedők életét is megnehezíti. Januárban új rendszert vezetnek be egyes BKK-járatokon, ezért késésekre is számítani kell.
Vágólapra másolva!

Január 19-től, péntektől fokozatosan új rendszert vezet be a BKK a fővárosban közlekedő buszokon és trolibuszokon. Ennek értelmében – néhány kivételtől eltekintve – hétköznap 20 óra után, illetve hétvégén és ünnepnapokon a buszokra és a trolikra csak az első ajtónál lehet felszállni – áll közleményükben.

A sofőrök a felszálláskor ellenőrzik a jegyeket, bérleteket, emiatt az utasoknak fel kell készülni rá, hogy a felszállás több időt fog igénybe venni, késésekre is lehet emiatt számítani.

A BKK tervei szerint március közepétől – a Rákóczi úton közlekedő járatok bizonyos szakaszainak kivételével - hétköznap 20 óra után, illetve hétvégén és ünnepnapokon a buszokra és a trolikra csak az első ajtónál lehet felszállni.

Január 19-től a BKK fokozatosan bevezeti a buszokon és a trolikon az első ajtós felszállási rendet hétköznap este 20 óra után Forrás: BKK / Nyirő Simon

Ezeken a járatokon vezetik be először

Az első körben, január 19-től, péntek estétől az alábbi járatokon lép érvénybe az új felszállási rend:

  • a 11-es, a 182-es és a 184-es buszra, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibuszra hétköznaponként 20:00 után, illetve hétvégén és ünnepnapokon egész nap;
  • a 110-es és a 112-es buszra hétköznaponként 20:00 után, illetve hétvégén és ünnepnapokon egész nap a budai, Döbrentei tér és a Thomán István utca közötti szakaszon csak az első ajtónál lehet felszállni. A Bosnyák tér és a Március 15. tér közötti pesti szakaszon továbbra is minden nap, minden időszakban az összes ajtót lehet le- és felszállásra használni.

A BKK azt tanácsolja az utasoknak, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt vásárolják meg, mert

a járművezetők csak korlátozott mennyiségű vonaljeggyel rendelkeznek,

ráadásul a buszon vagy trolin drágábban lehet megvásárolni, mintha elővételben vennék meg azokat.