Eltiltaná a gyerekeket az amerikai focitól egy demokrata politikus

gyerekek, amerikai, foci, futball, illusztráció,
Unidentifiable kids playing American flag football
Vágólapra másolva!
A 12 éven aluliak számára az amerikai foci betiltását célzó törvényjavaslatot 5-2 arányban fogadták el a közgyűlés egyik bizottságában és a kaliforniai törvényhozás elé került - írta meg a Daily Wire.
Vágólapra másolva!

A kaliforniai demokrata Kevin McCarty által javasolt közgyűlési törvényjavaslatával

megakadályozná, hogy az ifjúsági futballcsapatok 12 évnél fiatalabb gyerekei a testi kontaktussal járó focit játsszák, ahelyett pedig a biztonságosabbnak vélt flag football felé terelné a gyerekeket.

A törvényjavaslat szerint 2025-től a 6 év alatti, 2027-től a 10 év alatti, 2029-től pedig az összes 12 év alatti gyerek számára megszüntetné az amerikai foci lehetőségét.

A lap megírta, a ligák vezetői mind az egyetemi, mind a profi szinten több biztonsági óvintézkedést sürgetnek az agyrázkódások megelőzése érdekében. Az utóbbi években az NFL már világszerte népszerűsíti a flag footballt, sőt, még olimpiai sportággá is tette, amelyet a 2028-as Los Angeles-i olimpiai játékokon fognak bemutatni.

Sok szülő, aki ellenzi a jogszabályt, a sportoló gyerekükkel részt vettek a bizottsági meghallgatáson. Az egyik édesanya a szülői jogok megsértésének minősítette a javaslatot, majd elmondta, hogy tapasztalatai szerint a flag football veszélyesebb, mivel ott a játékosok nem viselnek ugyanolyan védőfelszerelést, mint a hagyományos amerikai fociban.

- hangsúlyozta az édesanya.

A flag football annyiban különbözik az ismert amerikai focitól, hogy abban nincsenek vagy kisebb mértékben vannak jelen a kemény ütközések, a szerelést pedig egy zászló letépése helyettesíti a játékos derekán viselt övről.