Árverésen a világ legszebb Ferrarija, egészen lenyűgöző ez autó, igaz az ára is

“Pontoon Fendered” 250 Testa Rossa
“Pontoon Fendered” 250 Testa Rossa
Vágólapra másolva!
29 millió fontért (mintegy 13 milliárd forintért) kerül árverésre a világ legszebb, rendkívül ritka, és több történelmi versenyt is nyert Ferrari - írja Sun online. 
Vágólapra másolva!

Az RM Sotheby's a február 21-én kezdődő Sotheby's Sealed háromnapos rendezvényén árverezi el a rendkívül különleges "Pontoon Fendered" 250 Testa Rossa versenyautót Detroit-ban. A Sotheby's szerint ez a "Pontoon Fendered" 250 Testa Rossa versenyautó az egyik legvonzóbb Ferrari, amely valaha is készült Maranellóban.

“Pontoon Fendered” 250 Testa Rossa Forrás: Forrás: youtube.com/MartinBilsborough

A Forbes beszámolója szerint a nyertes licitálónak 26,6 és 29,7 millió font közötti összeggel kell számolnia, ha szeretné megszerezni.

A fenséges jármű tíz éves versenykarrierje során közel hússzor mérettette meg magát, és négy győzelmet aratott.

Emellett ez egyike azon 19 csodaautónak, amit a Ferrari gyára a hőn áhított "ponton sárvédő" karosszériával szerelte fel. További különlegessége, hogy az autót a Ferrari védjegyévé vált Rosso Corsa fehér versenygumijaival látták el, és a 81-es számmal ellátott fehér gumilapokkal fényezték. Egyéb jellemzői közé tartozik, hogy 3,0 literes Tipo 128 Colombo V-12-es V12-es motorja van, és elképesztő 270 kilométer/órás végsebességre képes.

Az autógyártó mindössze 33 darabot épített ebből a típusból, majd 1962-ben végleg befejeződött a gyártása. A 250 Testa Rossa versenyautót 1957 végén mutatták be, válaszul a motorok lökettérfogatára vonatkozó új versenyszabályokra. Az ívelt sportkocsi hamar többszörös győztesnek bizonyult: 1958-ban, 1960-ban, 1961-ben és 1962-ben a Le Mans-i 24 órás versenyen is győzelmet aratott, valamint négy világbajnoki címhez segítette a Ferrarit.

A Sotheby's által "a valaha épített legszebb Ferrarinak" nevezett autó néhány kiemelkedő jellemzője a kétüléses, barna bőrrel borított belső tér, valamint a fakeretes, három küllős kormánykerék.

Az autót 2013-ban a Ferrari Classiche teljesen felújította, és így olybá tűnik, mintha most került volna ki a maranellói autógyárból.

"A Ferrari Classiche által 2013-ban teljes körűen restaurált példány egyike azon kevés Testa Rossáknak, amelyekről a Red Book tanúsítja, hogy megtartották a számozásnak megfelelő motort és sebességváltót" - olvasható a hirdetésben.

"A Testa Rossa volt a Ferrari illusztris történetének legsikeresebb sportversenyautója, amely 1958 és 1962 között négy világbajnoki címet és négy összesített győzelmet szerzett a Le Mans-i 24 órás versenyen".

Egy 1962-es Ferrari 250 GTO rekordösszegért, 51,7 millió dollárért (18,2 milliárd forint) kelt el egy New York-i árverésen tavaly novemberben.

Az Origo hasábjain olvasható, hogy gyilkosságsorozattal gyanúsították meg a Ferrari alapítóját. Magyarországra kerül néhány igazán riktaságszámba menő Ferrari.