Több mint egy tonna kokaint foglaltak le Florida közelében

kokain florida
Vágólapra másolva!
Az amerikai parti őrség Margaret Norvell nevű korvettjének legénysége több mint egy tonna kokaint foglalt le kedden, amelynek becsült értéke több mint 32,2 millió dollár (11,6 milliárd forint) - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Két különálló akció keretein belül, amelyre a Karib-tenger nemzetközi vizein került sor, összesen 1,2 tonna kokaint foglaltak le és hat csempészt tartóztattak le.

- mondta Colin Weaver parancsnok-helyettes.

Az elfogott hat csempész ellen eljárást indítanak a szövetségi bíróságon.

Ezek a letartóztatások a kábítószer-ellenes munkacsoport nyomozásaihoz kapcsolódnak.

Az OCDETF azonosítja és felszámolja az Egyesült Államokat fenyegető bűnszervezeteket, hírszerzésen alapuló megközelítéssel - írta az ABC.

Az illegális kábítószer-kereskedők felderítése és elfogása a nyílt tengeren jelentős erőfeszítéseket igényel.

A Karib-tengeren az elfogásokat az amerikai parti őrség tagjai hajtják végre a Miami központú parti őrség ellenőrzése mellett.

A térség legnagyobb drogfogásai

A Costa Rica-i rendőrség 2,5 tonna kokaint foglalt le a Karib-tenger partján fekvő Moín egyik teherterminálján egy Belgiumba tartó konténerben.

Az év elején amerikai vám- és határvédelmi tisztviselők hatalmas kokainszállítmányt füleltek le egy Puerto Riicóban, San Juan kikötőjében álló hajón. A kábítószer értékét 9,1 millió dollárra (azaz mintegy 3,4 milliárd forintra) becsülték.