Dollármilliókat nyerő botfarm működik a WPN hálózatban?

Nemzetközi póker hírek | olvasási idő
2024. január 05.
Andrei "I am Bobbie" Streltsou ezzel vádolja a hálózatot. Az ACR válaszként közölte, $100.000-t ad annak, aki bizonyítja, hogy valóban nem képesek felderíteni a botokat.
Mint arról beszámoltunk, egy szoftveres biztonsági rés miatt nagyszabású csalás futott a GGPokeren. A problémát a Windows kliens Adobe Air frameworkhöz kapcsolódó like, dislike lehetősége jelentette, amely sebezhetővé tette a szoftvert. Ezt használta ki a MoneyTaker69 nevű játékos, aki így tisztában volt lapja aktuális nyerési esélyeivel flopon és turnön. Ennek köszönhetően több tízezer dollárt nyert, de akár hat számjegyű is lehetett a csalással megszerzett összeg.

A fenti botrány után máris itt az újabb, ezúttal a WPN hálózat került össztűz alá. A fehérorosz regular, Andrei "I am Bobbie" Streltsou hozta létre a "Botfarm won $10 Million on WPN" topikot a 2+2 fórumon, ahol TylerRM néven van jelen. Streltsou, aki már többször is jelentett csalást más szolgáltatóknál, leírta, hogy a WPN-en működő botfarm már 3 és fél éve ismert, korábban is teret kapott ez a téma a 2+2 fórumon is, de hiába jelentette az esetet, a hálózat nem tett semmit az ügyben.

"Annak ellenére, hogy részletes jelentéseket küldtem a WPN-nek, ezek sajnálatos módon válasz nélkül maradtak a biztonsági csapat részéről. Nincs olyan illúzióm, hogy megoldanák ezt a problémát. A biztonsági csapat láthatóan nem foglalkozik a pókerközösség bejelentéseivel" - írta, elmondva, hogy jelenleg más úton igyekszik fellépni a botfarm ellen, pókeres csapatokkal, staking groupokkal és független játékosokkal vette fel a kapcsolatot, hogy közösen tárják fel a csalást.

A vád szerint a botszámlák MTT játékokban, valamint mid stakes és high stakes cash game játékokban vesznek részt. Az alábbiakban a megvádolt számlákat látjátok.

MTT játékok:



NL400+ cash game játékok:


Streltsou szerint a botok folyamatosan cserélődnek, ezért nem elég egyszerűen tiltani ezeket a számlákat, hanem több hullámban történő fellépésre van szükség. A fehérorosz játékos arra kéri a közösséget, hogy ők is ellenőrizzék az érintett számlákat. Ehhez MTT és cash game hand historykat is megosztott.

https://mega.nz/file/tuJwgYYI#2WVRTQ...zLr7dEdZ4k4-uc - MTT Hand
https://mega.nz/file/0rQzzSZY#WGXy0n...NbNkgUeU3-rLpM - Cash Hand
https://mega.nz/file/FuowxARL#7MLoYS...-bbSoX84pwvbvU - Alias

A vád szerint a botfarm mérete hatalmas, 5-15%-át teszi ki a hálózat mezőnyének. Emellett információi szerint a botfarm az Ignition hálózatban, valamint a GGPokeren is aktív.

Az ügy kirobbanása után olyan játékosok kezdtek foglalkozni a témával, mint például Matt Berkey, aki a számlák két napos elemzését követően komolynak nevezte a helyzetet. Az érintett számlák csak az MTT játékokban $10.000.000 körüli összeget nyertek.


A WPN hálózat vezető terme, az ACR közleményt adott ki. Az ACR tagadja, hogy botok lennének a teremben, és $100.000-t ajánlott annak, aki bizonyítja, hogy képes olyan botot futtatni, amelyet az ACR biztonsági csapata nem tud detektálni."

Kapcsolódó cikkek

0 hozzászólás