Őrültnek tartják a férfit, aki több mint százmillió forintét vett egy elhagyatott kastélyt

Vágólapra másolva!
Alun Lewis egy olyan exkluzív, és állítólag kísértetjárta épületre vetett szemet magának Wales-ben, ami már egy évszázada üresen és elhagyatottan tengődött. 
Vágólapra másolva!

A Big House néven ismert kastély egy négyhektáros birtokon fekszik, amelyet egy hatalmas tó vesz körül Landshippingben, Pembrokeshire-ben. Landshipping apró folyóparti falucska a fenséges Picton kastéllyal szemben, a keleti Cleddau titkos vízi útjának partján fekszik. A falu egykor a környék szénbányászatának központja volt, ma egy csendes, érintetlen, elszigetelt, házakból és tanyákból álló közösség, amelynek központjában egy kis vidéki kocsma áll. Landshipping a híres Pembrokeshire Nemzeti Park része, ami Nagy-Britannia első és egyetlen tengerparti nemzeti parkja.

A kastély eredetileg 1750-ben épült, és a gazdag szénügynök Owen család birtokolta. 1890 óta azonban elhagyatottá vált, a tetőszerkezete teljesen tönkrement, beesik az eső. A halászként és vadászként is dolgozó Alun Lewis gyermekkora óta álmodott a Llangwm faluban lévő folyóparti kúriáról. A 62 éves férfi több mint két évtizede vásárolta meg az ingatlant bő 275.000 fontért (121 millió forintért), abban a reményben, hogy ő maga újíthatja majd fel. Ez a munka azóta is tart, de az új tulajdonos fáradhatatlanul és kitartó lelkesedéssel végzi.

"Ez mára egy hosszú és régi projektté vált, a szomszédok mind azt mondják, hogy őrült vagyok, amiért belevágtam, és azóta is rendíthetetlenül csinálom. Én azonban hiszek benne, hogy megéri a fáradságot, és a belefektetett energiát."

Habár sok a javítanivaló az épületen, a férfi számára mégis ez jelenti a tökéletes menedéket. Van is, ami kárpótolja a férfit a sok munkáért: a harmadik emeleti szobából ugyanis lélegzetelállító a kilátás a középkori Picton várára.

"A kora reggeli órákban kint lenni a vízen, vidrák úszkálnak körülötted, csend és nyugalom van, és ez egyszerűen tökéletes" - áradozott a férfi.

Amíg a munkálatok zajlanak, Lewis egy lakókocsiban húzza meg magát a folyóparton csirkéi, disznói, kacsái és lovai mellett.

A férfi megbízásra szarvasokat és vaddisznókat öl és vág le, valamint fákat vág ki. A hús és a fák egy részét is megtarthatja, így éhen sem marad, és az építkezéshez is megvan az alapanyaga.

A felújításhoz a férfi ötleteket is tud meríteni egy házaspártól, akik a TikTok felületén egy videósorozatban osztották meg, hogyan alakítottak át egy régi templomot álmaik otthonává.

Forrás: Sun online