Bizarr trükkel jégtelenítette autóját egy fiatal lány

Az ónos eső miatt jégpáncél borít egy parkoló autót Nagykanizsán 2014. február 2-án.
Nagykanizsa, 2014. február 2. Az ónos eső miatt jégpáncél borít egy parkoló autót Nagykanizsán 2014. február 2-án. Zalában 11 út járhatatlanná vált, a lefagyások miatt Lenti térségében korlátozták a buszközlekedést és továbbra is az egész megyére érvényes az előző este elrendelt kamionstop. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Az interneten számos olyan módszerrel találkozhatnak az olvasók, melyek segítenek reggelente jégteleníteni a járműveket. Ezen eljárások közül egy fiatal lány olyan bizarr trükköt tesztelt, amihez nem kell más, mint egy fej hagyma. A módszer elvileg egyszerű és gyors, mégis akad egy pár hátulütője.
Vágólapra másolva!

Danni Scott, egykori riporter, egy bizarr trükköt próbált ki annak érdekében, hogy gyorsan és egyszerűen jégtelenítse az autóját. A lány egy hideg éjszakán hagymával bedörzsölte a kocsijának ablakát. Ennek az eljárásnak a célja, hogy a zöldség megakadályozza a fagy kialakulását.

A fiatal lány így nyilatkozott a mítosznak tartott módszerről:

Illusztráció Forrás: MTI/Varga György

Hozzátette: „Egyetlen hátránya, hogy előző este kell elvégezni, mielőtt hazatérünk a meleg házba." Egy másik tanulság, amit Danni Scott levont a kísérletből, hogy nem kell hozzá sok minden. A módszerhez elég a hagyma tetejét eltávolítani – ajánlotta az egykori riporter.

Így folytatta:

A Mirror cikke szerint a trükk azért működik, mert a hagymából származó cukor egyfajta gátat képez az üvegen, ami segít lebontani a molekulákat, és megakadályozza a jég kialakulását. Danni Scott a következő következtetést vonta le:

„Mindenképpen újra használnám ezt a hacket, különösen, ha tudom, hogy reggel rohannom kell. Érdekes módon a burgonya is működik, így aki nem bírja elviselni a hagymaszagot a kocsijában, az talán inkább azzal próbálkozzon."

Forrás: Mirror