Fontos hálózatfejlesztést zárt le az MVM NET Zrt.

broadband business cable cat center cluster communication computer connection data database datacenter drive equipment fiber fibre firewall hardware high hub industry information internet lan network networking online optic parallel processors rack router
60135256 - network connection
Vágólapra másolva!
Lezárult az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az MVM NET Zrt.-nél a Balassagyarmati járásban" című projekt, melynek célja volt, hogy a kevésbé fejlett régiókban lehetővé váljon a digitális szolgáltatások terjedése az állampolgárok és a vállalkozások körében. A projekt 394,23 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás igénybevételével valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében, áll a vállalat közleményében.
Vágólapra másolva!

Az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az MVM NET Zrt.-nél a Balassagyarmati járásban" című projekt célja volt, hogy a kevésbé fejlett régióban, az újgenerációs, szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal le nem fedett igényhelyek bekötése is megvalósuljon. A hazai és európai uniós forrásokból megvalósuló Szupergyors Internet Program keretében végzett hálózatfejlesztés Balassagyarmat járás 19 településén jött létre.

A hálózati végpontok sávszélessége minden helyszínen legalább 30 Mbps lett.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítségével nyújtott támogatás útján valósult meg.

Képünk illusztráció Forrás: Origo

Projektadatok:

A projekt tartalma:

A fejlesztés során az MVM NET Zrt. optika alapú hálózatot fejlesztett a járásban.

A projekt teljes költségvetése: 458,41 millió forint (amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap, Magyarország költségvetése és az MVM NET Zrt. közösen finanszíroz a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.)

Projekt megvalósításának kezdete: 2017. június 12.

Projekt lezárása: 2023. december 13.

Projektazonosító: GINOP-3.4.1-15-2016-00093