A világ egyik legkülönlegesebb síházában az ágyban fekve gyönyörködhetünk a hóesésben

Ebben az üvegtetős síházban az ágyból fekve gyönyörködhetünk a hóesésben, Hadaway House, Kanada, Brit Columbia
Vágólapra másolva!
Kanadában, Brit Columbiában található a 2013-ban épült síház, ahonnan meseszép kilátás nyílik a Whistler-völgyre. Páratlan panorámája mellett azonban különleges kialakítású tetőszerkezete is messziről felhívja magára a figyelmet.
Vágólapra másolva!

A Whistler-hegy oldalában, a Sunridge-fennsík síterepének közelében található a Patkau Architects által megálmodott ingatlan, a Hadaway House a klasszikus síházak mintájára készült, modern stílusban.

Szerkezetének és külső faburkolatának köszönhetően egy monumentális kristályra emlékeztet, amelynek ékét az elegáns és rendkívül kreatív módon elkészített tetőszerkezete adja.

A látványos üvegtetőt ugyanis úgy alakították ki, hogy a ráesett hó lecsússzon róla, így folyamatosan lehet gyönyörködni a ház enteriőrjének kényelméből a kinti hóesésben.

Az ingatlanban három hálószoba, valamint négy és fél fürdőszoba kapott helyet.

A világ egyik legkülönlegesebb síházában az ágyban fekve gyönyörködhetünk a hóesésben Forrás: Patkau Architects

Az első emeleten található a nappali, az étkező és a konyha egy kültéri terasszal, a földszinten pedig egy másik külső teraszon pezsgőfürdő szolgálja a vendégek pihenését egy hosszú, síelésekkel teli nap után - írja a Roadster.

Az aszimmetrikus ablakokon keresztül csodálatos panoráma nyílik a környező tájra.

A különleges síház egyébként 12 millió dolláros áron (mintegy 4,3 milliárd forint) a hetekben eladósorba került, és várja új tulajdonosát.

Hasonlóan érdekes ingatlanokról ide, ide és ide kattintva olvashat további cikkeket.