Meteor Lake-re váltanak a Zenbookok

Ebben nincs semmi meglepő, hiszen az Intel is nagy mértékben támaszkodott a demóknál az ASUS notebookjaira.

Az Intel Meteor Lake platformjának startjával együtt a partnercégek is elkezdték bejelenteni az erre épülő új notebookokat. Az elsők között ott van mindjárt az ASUS, akiknek legfrissebb Zenbook 14 OLED gépe (UX3405MA névvel) az Intel demójában is szerepet kapott. Mint minden valamirevaló Zenbook, így ez is alumíniumra épülő prémium kivitelt kapott, gépháza pedig ezüst (Foggy Silver) és sötétkék (Ponder Blue) színekben lesz elérhető.


[+]

A dizájn az alapvetően ismerős lehet az idei modellekből, ezen a téren tehát nincs komoly fejlődés, egy alapvetően visszafogott, elegáns külsőt kapunk, 14,9 mm-es vastagsággal, 1,2 kg-os tömeggel. A notebookot a szokásos MIL-STD 810H teszteknek is alávetették, a külső behatásoknak ezek eredményei alapján elég jól ellenáll majd az új Zenbook, melynek oldalain két Thunderbolt 4 interfészt rejtő Type-C, egy USB 3.2 Gen 1 Type-A, egy HDMI 2.1 és egy kombinált hangcsatlakozó kapott helyet. A beépített hardver tekintetében a kijelző ismerős lehet idénről: ez egy Samsung gyártmányú, 2880x1800 pixeles 14,3 hüvelykes OLED panelt használ, DisplayHDR 500 tanúsítvánnyal, 120 Hz-es frissítéssel, teljes DCI-P3 színtérrel, pontos színekkel. A környezetvédelem jegyében a notebookban felhasznált műanyagok fele már újrahasznosított, ahogy természetesen a csomagolásra használt papír is ilyen forrásból származik.


[+]

A gépen belüli hardver központi eleme a Core iX helyett Core Ultra nevet hordozó processzor, melyek listájából ebbe a Zenbookba a 28 wattos Core Ultra 5 125H, Core Ultra 7 155H és később a 45 wattos Core Ultra 9 185H közül lehet majd választani. Dedikált GPU-s opció nincs (a vékony gépházat figyelembe véve annak úgysem lenne sok előnye), a RAM esetében 32 GB, a háttértárnál pedig 1 TB a lehetséges maximum. Mindezt egy 75 Wh-s akkumulátor látja majd el energiával. Ami a hazai elérhetőséget illeti, bizonyos konfigurációk már előrendelhetők az ASUS webes boltjában, az így kért darabok pedig a vásárlók kezeibe január elején érkezhetnek meg. Az árak egy Ultra 5-tel, 16 GB RAM-mal és 512 GB-os SSD-vel szerelt példányt figyelembe véve 467 500 forintról indulnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés