Kelet-európaiak vették meg a világ egyik legdrágább luxuspenthouse lakását - videó

CSAK CÍMLAPI, CSAK EMBEDDEL,
Vágólapra másolva!
Egy ötszobás, közel huszonkétezer négyzetméteres penthouse-t ötszázmillió dirhamért (mintegy 48 milliárd forint) adtak el Dubajban, a vásárlók kilétéről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Kelet-Európából érkeztek.
Vágólapra másolva!

Az ár új rekordnak számít a világ egyik legforgalmasabb luxusingatlan-piacán, és egy mindössze négy hónappal korábbi csúcsot döntött meg. Akkor a Marsa Al Arab Hotel legfelső emeletén található lakás talált gazdára 420 millió dirhamért (mintegy negyvenmilliárd-kétszázmillió forintért).

Ez az új penthouse a Como Residences nevű,

hetvenegy emeletes torony tetején épül a dizájnervilláiról, előkelő szállodáiról és végtelenített medencés strandklubjairól ismert Palm Jumeirah (Dzsumeira Pálma) mesterséges szigetcsoportján.

Az alig több mint két évtizede épült szigetek ötszázhatvan hektárt foglalnak el, és mintegy nyolcvanezer embernek adnak otthont.

A több mint háromszáz méteres, vagyis szupermagas felhőkarcoló várhatóan 2027 végére készül el, a penthouse vevőiről pedig annyit lehet tudni, hogy kelet-európaiak. Az épületből kilátást nyílik a Burdzs al-Arab szállodára, a Burdzs Kalifára és a Dubaji Marina kikötőre.

Mindössze hetvenhat, két és hétszobás lakás kap benne helyet, lesz ugyanakkor egy emeleti privát homokos strand, egy huszonöt méteres körmedence és egy tetőtéri végtelenített medence is benne. Emeletenként egy vagy két lakást helyeznek el, amelyeket privát liftek szolgálnak ki. A lakások ára huszonegymillió dirhamnál (kétmilliárd forintnál) kezdődik - emeli ki a Roadster cikke.

A Como Residences penthouse-a a harmadik legdrágább a világon. Az első a monacói Odeon Tower Penthouse 440 millió dollárral (körülbelül 155 milliárd forinttal), majd a londoni One Hyde Parkban található Penthouse D következik, amelynek ára 237 millió dollár (körülbelül 83 milliárd 423 millió forint).