Gazdag Dániel az elképesztő érzelmi hullámvasútról; Folytatódik a kemény munka Debrecenben

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 23:34
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

Gazdag Dániel Montenegró ellen huszonkettedszer húzhatja magára a válogatott mezét. A Philadelphia Union 27 esztendős támadója a lapunknak adott interjúban felidézte, miként élte meg a szófiai meccs utolsó pillanatait: „Elképesztő érzelmi hullámvasút volt a mérkőzés. Abban a pillanatban az futott át az agyamon, végre nekem is lesz lehetőségem Európa-bajnokságon pályára lépnem. A csütörtöki meccs első húsz perce után azt éreztem, három, négy góllal is győzhetünk, nem is igen tudtak kijönni a térfelükről. A végén mégis izgulnunk kellett, miután megszerezték a vezetést, némileg pánikolni kezdtünk, de a lényeg, hogy minden jól alakult.”Gazdag Dániel Montenegró ellen huszonkettedszer húzhatja magára a válogatott mezét. A Philadelphia Union 27 esztendős támadója a lapunknak adott interjúban felidézte, miként élte meg a szófiai meccs utolsó pillanatait: „Elképesztő érzelmi hullámvasút volt a mérkőzés. Abban a pillanatban az futott át az agyamon, végre nekem is lesz lehetőségem Európa-bajnokságon pályára lépnem. A csütörtöki meccs első húsz perce után azt éreztem, három, négy góllal is győzhetünk, nem is igen tudtak kijönni a térfelükről. A végén mégis izgulnunk kellett, miután megszerezték a vezetést, némileg pánikolni kezdtünk, de a lényeg, hogy minden jól alakult.”

Folytatódik a kemény munka Debrecenben. A Loki szakmai stábja – kihasználva a válogatott szünetet – felkészülési mérkőzéssel próbálja tűzben tartani a csapatot. Az együttes szombaton Pallagon a Diósgyőrrel csapott össze, és 4–2-re nyert. A Loki legközelebb Zalaegerszegen lép pályára az OTP Bank Ligában. A két csapat legutóbbi zalai mérkőzését a Debrecen nyerte meg áprilisban Szécsi Márk és Bárány Donát góljaival 2–0-ra. Bárány Donát – aki nagyszerű formában van, legutóbbi öt tétmeccsén három gól, két gólpassz a mérlege, és szombaton is betalált –, lapunknak azt mondta: „Nem nagyon emlékszem az áprilisi meccsre a ZTE Arénában, de elfogadnám ugyanazt a végeredményt, a lényeg, hogy ismét elhozzuk a három pontot.”

Mondják, egy sportcsalád leszármazottjának kötelező a folytatás, ám csak azokról tudunk, akik beleillenek a közhelybe. Jánosi Zsuzsa igen, hiszen édesanyja, Ducza Anikó tornászként a tokiói olimpia (1964) bronzérmese (talaj), édesapja, Jánosi Ferenc kiemelkedő röplabdázója volt korának (1963: Eb-ezüst, 1964: olimpiai 6. hely), nevelőapja, Lantos László pedig olimpikonként (1960) is nevet szerzett magának úszásban. Ezek után igazi csavar, hogy Jánosi Zsuzsa vívóként teljesedett ki. Már a korosztályos versenyeken is vezér volt – mesélte akkori mestere, Szlávy Géza, olyannyira, hogy 17 esztendősen válogatott kerettag lett. Az olimpiai bronzérmes tőrvívót, Jánosi Zsuzsát köszöntjük kerek születésnapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik