DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

A McLaren Gil de Ferrannak ajánlja a győzelmet

Télen elhunyt egykori munkatársukról emlékezett meg a McLaren csapatfőnöke és vezérigazgatója is Norris első F1-es győzelmét követően.

Természetesen a McLaren F1-es csapatának vezetőivel, Andrea Stella csapatfőnökkel és Zak Brown vezérigazgatóval is madarat lehetett fogatni, miután Lando Norris megszerezte a csapat 184. futamgyőzelmét, mely mindössze a második sikerük volt a 2012-es szezonzáró óta.

norris-win-2



A győztes konstruktőrnek járó trófeát átvevő Stella még a díjátadó előtt szólt pár szót a Sky Sports kamerái előtt: „A legfontosabb, hogy Lando győzött, mert nagyon megérdemli. Mindig is azt mondtuk, hogy amint megfelelő alapanyagot adunk alá, sikerülni fog neki, és meg is csinálta.”

„Tudom, hogy milyen munka áll emögött” – folytatta az olasz szakember. „Annyira megérdemelte az egész McLaren-csapat. Remélem, mindenki élvezi ezt a pillanatot. Ez a győzelem Gil de Ferrannak szól” – emlékezett meg a McLaren télen elhunyt egykori sportigazgatójáról, akinek Zak Brown is ajánlotta a győzelmet.

norris-win-5

„Nem voltak túl jó állapotban, sőt még mindig nincsenek” – mondta Brown pár perccel a leintés után arra a kérdésre, hogy hogy vannak az idegei. „De micsoda verseny volt! Az autó nagyszerűen működött. Mindenkinek köszönetet kell mondanom otthon a McLaren-gyárban és itt is. A sok kemény munka kifizetődött.”

Amikor felvetették neki, hogy erről a győzelemről is megemlékezik-e egy tetoválással, ahogy azt tette három évvel ezelőtt Ricciardo monzai sikerekor, Brown így felelt: „Nos, nem bánnám Miamit. Ebből az országból származom, szóval miért is ne?”

norris-win-1

Brown később kicsit részletesebben is szólt a győztesről: „Ennek rég itt volt már az ideje. Sokan örülnek ennek a győzelemnek a rajongók és a versenyzők körében, nagyon sokan odamentek hozzá és gratuláltak neki. Tökéletesen vezet, az autó nagyon gyors volt.”

Az amerikai üzletember nemcsak versenyzőjét, de csapatfőnökét is méltatta: „Minden elismerésem a vezetőségnek is. Nem is kívánhatnék jobb csapatfőnököt Andrea Stellánál. Odafigyel rád, kommunikál, végiggondolja a dolgokat, keményen dolgozik, és ezt követeli meg másoktól is. És ez igaz mindenkire a gyárban. Minden kezd összeállni.”

x-mclaren-gyoztes

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: