Ezernél is több hamis parfümöt találtak egy kamionban az M5-ös autópályán - videó

Vágólapra másolva!
Több mint négyezer üveg hamisított parfümöt találtak egy kamionban a pénzügyőrök az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Juhászné Prantner Etelka közölte, a pénzügyőrök egy bolgár kamiont ellenőriztek, amely a fuvarlevél szerint Bulgáriából gyűjtőárut vitt Németországba. A járőrök a raktér tételes átvizsgálása közben, a gyűjtőáruk mellett három olyan raklapot is találtak, amelyek a felrakodási jegyzék szerint nem voltak azonosíthatók.

A felstócolt dobozokban 4240 üveg, különböző márkajelzésű és kiszerelésű parfümöt találtak.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A sofőr a lefoglalt áruk eredetét, származását nem tudta igazolni, és kísérő dokumentumot sem tudott bemutatni. A NAV járőrei a több mint 138 millió forint értékű hamis árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre-másra bukkannak fel hamis termékek a piacokon.

A hamis parfümök kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek - írta a NAV a Facebook oldalán.