Jó hír az autósoknak, a jövő héten még olcsóbban tankolhatunk

2024.05.03. 20:45
Ismét változik a benzin és a gázolaj ára hétfőtől, melynek köszönhetően szerdától kicsivel olcsóbban tankolhatunk majd.

Hétfőtől újabb üzemanyagár-csökkenésre van kilátás a Holtankoljak.hu értesülései szerint, ugyanis a benzin és a gázolaj esetében is 2 forinttal csökken a nagykereskedelmi ár.

Szerdától a 95-ös benzin literenkénti ára 629, míg a gázolajé 616 forint lesz.

Megírtuk, hogy az Index birtokába jutott egy levél, amelyet a Mol-csoport küldött partnereinek. Ebből az derült ki, hogy mostantól az eddig megszokott heti két alkalom helyett sűrűbben dönthetnek a nagykereskedelmi árról, vagyis gyakrabban számíthatunk a jövőben az üzemanyagár változására.

A heti többszöri árazás következtében a piac volatilis mozgását gyorsabban tudja követni a Mol, kereskedelmi partnereik pedig a korábbinál aktuálisabb, „a mindenkori piaci viszonyokat jobban tükröző áron vásárolhatják meg az üzemanyagot” – olvasható az Index birtokába jutott levélben.

Egy korábbi beszélgetésünk alkalmával a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárától, Grád Ottótól megtudtuk, hogy a piac volatilitását több tényező okozhatja. A főtitkár akkor úgy vélekedett, hogy az olajárak hektikusan változhatnak. Jelenleg az egyik ilyen befolyásoló tényező a közel-keleti helyzet, ami az elmúlt időszakban többször okozott hirtelen mozgásokat az árakban.