A spanyolok szupersztárjának sérülése kiújult, újabb fontos tornától lépett vissza

2024.05.03. 14:38
A világranglistán harmadik Carlos Alcaraz bejelentette visszalépést a jövő héten esedékes, római ezres kategóriájú tenisztornától. A két nap múlva 21. születésnapját ünneplő klasszis korábbi sérülése újult ki jobb karjában.

Azok után, hogy a Monte Carló-i mestertornán, majd a barcelonai 500-ason sem lépett pályára Carlos Alcaraz sérülés miatt, a jövő héten esedékes római ezres kategóriájú tornán sem indul – jelentette be a spanyol játékos közösségi-média felületein. 

A két nap múlva 21. születésnapját ünneplő spanyol klasszis szerdán szenvedett némileg váratlanul vereséget Andrej Rubljovtól a madridi mestertornán, amely után bizonytalanul fogalmazott a közeljövőt illetően. A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes Alcaraz már Madridban is bekötözött jobb karral játszott, és mint kiderült, továbbra is izomsérüléssel küzd karjában.   

Utolsó madridi mérkőzésem után éreztem némi fájdalmat és kellemetlenséget a karomban, majd elvégeztem néhány vizsgálatot, amely kimutatta, hogy még mindig sérült az izmom. Ez a közelmúltbeli sérülésem szövődménye, így annak érdekében, hogy miharabb újra 100 százalékos állapotba kerüljek, pihennem kell. Nagyon sajnálom, hogy nem léphetek pályára Rómában, de jövőre találkozunk

– írta Carlos Alcaraz, aki tavaly emlékezetes módon, a legjobb 32 között búcsúzott a római mestertornától az akkor még top 100 kívüli Marozsán Fábián ellen. 

Érdekesség, hogy a világranglista jelenleg első négy helyezettjéből hárman is sérüléssel küzdenek, mivel a második Jannik Sinner csípősérülés miatt nem állt ki madridi negyeddöntőjére, Danyiil Medvegyev pedig egy szett után feladta csütörtök este a Jiri Lehecka elleni mérkőzését.