Lisztes: nem lehet döntetlenre játszani a Fiorentina ellen; Mocsi Attila a törökországi incidensről

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.12.13. 00:18
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Lisztes Krisztián, a Ferencváros 18 éves futballistája a hétvégéi fordulóban csereként beállva talált a paksiak kapujába a 3–2-re elveszített mérkőzésen. Lapunknak a támadó elmondta, a Paksról hazafelé tartó úton borús volt a hangulat, hiszen egyértelműen győzelmi szándékkal léptek pályára az éllovas otthonában. Lisztes úgy véli, a meccs eleji álmosabb játék okozta a vesztüket, hiszen a hazaiak negyedóra elteltével két góllal vezettek. Noha csütörtökön a Fiorentina ellen az iksz is elég lenne a továbbjutáshoz, szerinte „nem lehet úgy nekifutni egy mérkőzésnek, hogy jó az egy pont, legyen döntetlen a végeredmény”.Lisztes Krisztián, a Ferencváros 18 éves futballistája a hétvégéi fordulóban csereként beállva talált a paksiak kapujába a 3–2-re elveszített mérkőzésen. Lapunknak a támadó elmondta, a Paksról hazafelé tartó úton borús volt a hangulat, hiszen egyértelműen győzelmi szándékkal léptek pályára az éllovas otthonában. Lisztes úgy véli, a meccs eleji álmosabb játék okozta a vesztüket, hiszen a hazaiak negyedóra elteltével két góllal vezettek. Noha csütörtökön a Fiorentina ellen az iksz is elég lenne a továbbjutáshoz, szerinte „nem lehet úgy nekifutni egy mérkőzésnek, hogy jó az egy pont, legyen döntetlen a végeredmény”.

Elképesztő jelenetek zajlottak az Ankaragücü–Rizespor (1–1) török élvonalbeli bajnoki lefújását követően. Faruk Koca, a hazaiak elnöke berohant a pályára és megütötte Halil Umut Meler FIFA-bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. A tettest az bőszítette fel, hogy Mocsi Attilát is foglalkoztató Rizespor a hosszabbítás 7. percében egyenlített. A magyar válogatott kerettag Mocsi Attila sérülés miatt nem lépett pályára a találkozón, de a helyszínen látta az incidenst. A Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, szerinte nem volt érzékelhető előzménye a botránynak, „a meccsen nem lehetett különösebben érezni a feszültséget”.

Légiós rovatunkban megszólal Hanga Ádám, a Crvena zvezda kosárlabdázója. A 34 éves játékos lapunknak elmondta, már egyeztetett a válogatott új szövetségi kapitányával, Gasper Okornnal. Neki is megerősítette, amennyiben sérülés nem hátráltatja, a februári Európa-bajnoki selejtezőn a válogatott rendelkezésére áll. A sérült térde „javulgat”, igaz, nem gyógyul olyan ütemben, ahogy szerette volna. De most már egyre jobban érzi magát, s megpróbálkozhat együtt edzeni a csapattársaival, persze egyelőre csak kontakt nélküli gyakorlatokat végezhet. A csapatban mindenki feszült egy kicsit és csalódott, mert az eredmények nem úgy jönnek az Euroligában, ahogy remélték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik