Hibátlan maradt a Real Madrid, nem lesz kupatavasz Berlinben

Vágólapra másolva!
2023.12.12. 20:50
null
Bellingham (feketében) Berlinben is a madridiak vezére volt (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a már biztosan csoportelső Real Madrid az Union Berlin vendégeként 3–2-es győzelmet aratott és hibátlan teljesítménnyel zárt.

 

LABDARÚGÁS
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
C-CSOPORT
6. FORDULÓ

UNION BERLIN (német)–REAL MADRID (spanyol) 2–3 (1–0)
Berlin, Olimpiai Stadion, 73 420 néző. Vezette: Obrenovic (szlovén)
UNION: Ronnow – Jaeckel (S. Becker, 75.), Knoche, Diogo Leite, Roussillon – Haberer, R. Khedira (Král, 75.) – Juranovic (Trimmel, 82.), Volland (Aaronson, 82.), Gosens (Laidouni, 75.) – Behrens.Vezetőedző: Nenad Bjelica
REAL MADRID: Kepa – Lucas Vázquez, Nacho, Alaba (Rüdiger, 71.), Fran García – Ceballos (N. Paz, 90.), Valverde (Kroos, a szünetben), Modric – Bellingham – Rodrygo (Brahim Díaz, 80.), Joselu.Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Volland (45+1.), Král (85.) ill. Joselu (61., 72.), Ceballos (89.)

A csoport másik mérkőzésén:
Napoli (olasz)–Braga (portugál) 2–0

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Real Madrid 6 6 16– 7 +9 18
2. Napoli 6 3 1 2 10– 9 +1 10
3. Braga 6 1 1 4 6–12 –6 4
4. Union Berlin 6 2 4 6–10 –4 2

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Carlo Ancelottinakjól jött, hogy a csoportkör utolsó fordulójában biztos elsőként már nem kellett izgulnia, hiszen számos alapemberét nélkülöznie kellett, így sérülés miattEduardo Camavingát, Dani Carvajalt, Thibaut Courtois-t, Éder Militaót, Aurélien TchouaménitésVinícius Júniort.

A tizenhat nyeretlen meccs után a hétvégén diadalmaskodóUnion Berlincsapatszellemének feltehetően jót tett volna, ha győzelemmel zárja le a BL-csoportkört, nem feledve persze azt sem, hogy ha a másik meccsen aBragabukik, akkor a három ponttal az Európa-liga kieséses szakaszába jutna.

A siker érdekében remek szellemben, bátran ugrott neki aReal Madridnak.Ettől függetlenül összességében a királyi gárda irányított az első negyvenöt percben, még büntetőt is lőhetett, ám az aranylabdásLuka Modriclaposan középre lőtt labdáját hárítottaFrederik Rönnow.A madridi szögletet követő ellentámadás fantasztikusan sikerült az Unionnak,David Alababorzalmasan vette le az érkező labdát, mögé pattant, erre lecsapottKevin Volland,aki innentől megoldotta a feladatot, és megszerezte a vezetést (1–0).

A második félidőben nagyobb hőfokra kapcsoltak a madridiak,Rodrygofejesét még nagy bravúrral védte Rönnow, ám a néhány perccel ezt követőJoselu-fejesselmár ő sem tudott mit kezdeni (1–1). Úgy tűnik, ez a fejesek játékrésze volt: a 72. percbenFran Garcíabal oldali, rövid beadására ismét Joselu érkezett, ezúttal alacsonyan, védőjét balról megkerülve, ám ezt a feladatot is teljesítve megfordította az állást (1–2).

A játék képét tekintve azt gondolhattuk, a Real Madrid innentől megoldja a meccset, mindazonáltal ez a mérkőzés tartogatott még némi izgalmat: a 85. percben a tizenhatos előtt kavarodást követőenAlex Králhozkerült a labda, aki egyből előtte a labdát, lapos lövése a hosszú alsó sarokban talált helyet magának (2–2).

Rögtön kapcsoltak a spanyolok,Dani Ceballos14 méterről cseles,Jérome Roussillonlába között utat törő lapos lövést engedett el a hosszú alsóba, ezzel beállította a 3–2-es végeredményt. A Real Madrid hat győzelemmel zárta a csoportkört, ezt rajta kívül egyedül a címvédőManchester Cityérheti el, amely szerdán aCrvena zvezdávaltalálkozik. Ami az Union Berlint illeti: két döntetlennel és négy vereséggel csoportutolsóként végzett a C jelű kvartettben.

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: VÉGE! Fordulatos mérkőzésen őrizte meg hibátlan BL-mérlegét a Real Madrid. Az Union Berlin a csoport utolsó helyén végzett.

90+2. perc: Trimmel jobb oldali szöglete után Becker készítette le Roussilonnak a labdát, de a védő 17 méteres kísérletét Kepa védeni tudta.

90. perc: Öt perc hosszabbítás következik.

90. perc: Ceballos le is jött a pályáról, Paz érkezett a helyére.

89. perc: GÓÓÓÓÓL! ISMÉT MADRIDI ELŐNY! Bellingham tartotta meg jól a labdát a bal oldalon, majd átívelt Ceballoshoz, aki betört a 16-oson belülre, majd 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 2–3!

88. perc: Kroos tolta meg a labdát a 16-os előterében, majd 17 méterről kapura lőtt, Ronnow védett.

Joselu volt a madridiak nyerő embere, a spanyol duplázott a mérkőzésen (Fotó: AFP)
Joselu volt a madridiak nyerő embere, a spanyol duplázott a mérkőzésen (Fotó: AFP)

85. perc: GÓÓÓÓL! NINCS MÉG VÉGE! Trimmel küzdött meg a labdáért, majd Laidouni passzolt Králhoz, aki 19 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 2–2!

82. perc: Újabb két hazai csere, Volland helyére Aaronson, Juranovic helyére Trimmel áll be.

80. perc: Cseréltek a vendégek, Brahim Díaz érkezett Rodrygo helyére.

80. perc: Laidouni kapott jó passzt a 16-oson belül, de lövése csúnyán a kapu fölé szállt.

76. perc: Laidouni rálépett Joselu sarkára, egyből sárga lap.

75. perc: Hármat cseréltek a hazaiak, Jaeckel hjelyére Becker, Khedirahelyére Král, Gosens helyére Laidouni állt be.

72. perc: GÓÓÓÓÓL! JOSELU-DUPLA! Fran García jött előre bal oldalon, majd az alapvonal közeléből középre ívelt, Joselu az ötös sarkától fejelt a kapu közepébe. 1–2!

71. perc: Cserélt a Real, Rüdiger érkezett Alaba helyére.

66. perc: Ceballos emelte be a 16-oson belülre a labdát, Alaba 11 méterről, kapásból lőtt a kapu fölé.

Újra a csoport utolsó helyére csúsztak vissza a németek...

61. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETTEK A MADRIDIAK! Rodrygo eltolta Roussilon mellett a labdát, majd a brazil beívelése után Joselu a védőjét lebirkózva, 6 méterről fejelt a kapuba. 1–1!

59. perc: Modric ívelése után Joselu fejelt a kapu fölé 11 méterről.

56. perc: Kontráztak a németek, Behrens a középen üresen érkező Vollandot próbálta megjátszani, de Kepa jól mozdult ki a kapuból és egy kis bizonytalankodást követően tisztázni tudott.

55. perc: RONNOW-BRAVÚR! Bellingham nagyszerűen tekerte be a 16-oson belülre a labdát, a berobbanó Rodrygo megelőzte a védőket, de fejesét a dán kapus remek mozdulattal a kapu fölé ütötte.

55. perc: Alaba kaszálta el Behrenst, sárga lap.

50. perc: Egy kapu elé ívelt szabadrúgást kifejeltek a hazaiak, Vázquez a 16-os vonalától, kapásból lőtte vissza a kapura a labdát, Ronnow védett.

A csoport másik találkozóján a Napoli 2–0-ra vezet a Braga ellen, jelenleg a csoport harmadik helyén áll az Union.

46. perc: Megint az Unioné az első lehetőség, balról érkező beadás után Gosens fejel a kapu fölé.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

A szünetben Valverdét Kroos váltotta a madridiaknál.

45+2. perc: Vége az első félidőnek!

Szárnyalnak az Európa-liga felé a németek (Fotó: AFP)
Szárnyalnak az Európa-liga felé a németek (Fotó: AFP)

45+1. perc: GÓÓÓÓÓL! VOLLAND! Ronnow hosszú kirúgását Behrens csúsztatatta meg a madridi térfél közepén, a menteni igyekvő Alaba az égbe rúgta a labdát, Volland pedig Vázquez szorításában 11 méterről a kapu közepébe lőtt. 1–0!

45. perc: Egy perc hosszabbítás következik.

45. perc: KIMARADT! Modric állt a labda mögé, de középre tartó kísérletét Ronnow lábbal védte.

44. perc: BÜNTETŐ! Vázquez az alapvonal közeléből emelt középre, a labda a 16-oson belül Diogo Leite kezére pattant.

43. perc: Gosens kínálta meg egy ajándék passzal Joselut, de a spanyol nem tudta kihasználni a lehetőséget és 12 méterről a kapu mellé lőtt.

35. perc: Khedira és Bellingham kaptak össze, mindkettejüknek sárga lapot mutatott fel a játékvezető.

24. perc: Valverde 20 méterről elvégzett szabadrúgása után a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda.

19. perc: Roussilon balról ívelt a kapu elé, Behrens ballal kapura lőtt, Kepa könnyedén hárított.

16. perc: KAPUFA! Fran García beadása után Joselu fejese a felső lécről vágódott a kapu fölé.

11. perc: Jobb oldali szöglet után Ceballos lőtte a kapu mellé a labdát.

10. perc: Vázquez nagyszerűen emelte Bellingham elé a labdát, az angol kicselezett egy védőt, majd 3 méterről lőtt, Ronnow nagy bravúrral védett.

1. perc: 53 másodpercet követően ért fel az Union a Real kapuja elé, Khedira passza után Behrens közeli lövését nagy bravúrral védte Kepa.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a madridiak indították útjára a labdát.

A hazaiak piros-fehérben, a madridiak tiszta feketében játszanak majd.

Az Union kispadján második BL-mérkőzésén ülhet ma a horvát Nenad Bjelica. A szakembert 2023. november 26-án nevezték ki a berlinieknél. Irányításával a németek a Braga otthonában 1–1-s döntetlent értek el, a bajnokságban pedig vasárnap 3–1-re nyertek a Mönchengladbach ellen. Az Union azelőtt utoljára augusztus végén tudott tétmérkőzésen győzelmet aratni.

Schäfer András hosszas kihagyást követően, november végén lépett pályára újra a berlini csapatban. A magyar középpályás a BL-keretbe nem került be sérülése miatt, így ma biztosan nem láthatjuk őt a pályán.

Az abszolút BL-újonc németek eddig mindössze két pontot szereztek a csoportkör során. Az Union a Napoli és a Braga otthonában is egyaránt 1–1-s döntlent ért el. Hazai pályán ezidáig mindkét mérkőzését elbukta.

Real Madrid–Union Berlin mérkőzéssel indult a csoportkör a két csapat számára. A madridi összecsapáson az angol Jude Bellingham a 94. percben köszönt be, ennek köszönhetően győztek Ancelottiék.

Köszöntjük Önöket! A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a már biztosan csoportelső Real Madrid az Európa-ligás folytatást jelentő harmadik helyet még elérhető Union Berlin otthonában lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik