DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

„Amíg nem mondanak mást, maradok” – Famin

Csupán ideiglenes F1-es csapatfőnöknek nevezték ki az Alpine-nál az évközi átalakítások során, de most úgy fest, Bruno Famin hosszabb távon is maradhat vezető.

Komoly átalakuláson ment keresztül az Alpine vezetősége a 2023-as Formula-1-es idény során. Azzal kezdődött a folyamat, hogy Laurent Rossit elmozdították a vezérigazgatói posztról, majd a Belga Nagydíjat megelőzően azt is bejelentették, hogy távozik Otmar Szafnauer csapatfőnök, Alan Permane sportigazgató, s egyúttal megerősítették a technikai vezető, Pat Fry átigazolását is a Williamshez.

Az ideiglenes csapatvezetői teendőket Bruno Faminra, az Alpine Motorsports alelnökére bízták rá az elküldések után. Ám bármennyire is szerepel a poszt megnevezésében az ideiglenes jelző, Famin még mindig az istálló élén található – s mint azt a Racer szaklapnak most elmondta, marad is ebben a pozícióban, amíg a Renault felsővezetése másképp nem dönt:

f1-famin-alpine



„Nem ez az első számú feladatom, hogy őszinte legyek” – fogalmazott az állandó csapatfőnök keresésével kapcsolatos kérdésre Famin. „Az első számú feladatom az, hogy elérjem, hogy az embereink jól dolgozzanak együtt. Nem vagyok nagy rajongója annak, hogy csak a változtatás kedvéért nyúljuk bele egy szervezet felépítésébe. Ugyanis ha úgy és annyiszor változtatsz rajta, ahogy és amennyiszer csak akarsz, és az emberek nem akarnak együtt dolgozni, akkor az sosem fog működni.”

„Úgyhogy a lényeg inkább az, hogy rájöjjünk, hogyan dolgozhatnak jól együtt az emberek, hogyan hozhatnánk ki a legjobbat mindenkiből a csapatnál. Igazából ez a lényeg. Ami az én csapatfőnöki posztomat illeti, elégedett vagyok a pozíciómmal. Amíg a főnökeim azt nem mondják, hogy változtassak, maradni fogok.”

Famin elmondta: nem csinált semmi különlegeset az elmúlt hónapokban, csak beszélt az emberekkel – persze megjegyezte, hogy természetesen nem tudott minden Alpine-dolgozóval szót váltani –, és igyekezett megosztani velük a terveket és a nézeteit. Ráadásul októberben Luca de Meo, a Renault vezére is tiszteletét tette az enstone-i gyárban:

„Újra megerősítette a projektet és ambícióit, ahogy azt is, mit várunk hozzáállásban a srácoktól: mindenkitől azt várjuk, hogy a száz százalékot nyújtsák, hogy versenyképesek lehessünk a riválisainkkal vívott kemény csatában” – fogalmazott vele kapcsolatban Famin.

FRISSÍTÉS: Nem sokkal a cikk publikálása után az Alpine újabb változást jelentett be, három év után ugyanis távozik tőlük Davide Brivio.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: