Gyurcsány Ferencet védve szállt bele Magyar Péterbe a DK-s politikus

2024.04.24. 13:04
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, európai parlamenti képviselője három pontba szedve üzent Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének.

„Magyar Péter azt mondta tegnapi pécsi tüntetésén a 2010 előtti időkről, hogy »voltak politikusbűnözők, akik loptak, csaltak, hazudtak, néha még emberek szemét is kilőtték«” – fogalmazott Facebook-posztjában Molnár Csaba.

A Demokratikus Koalíció politikusa ezután három pontban üzent Magyar Péternek:

  • „Gyurcsány Ferenc már akkor ez ellen a rendszer ellen küzdött, amikor Te még milliókat kerestél belőle, és élvezted a NER minden előnyét! Nem kérdezem, hogy hol voltál, amikor szétverték a Magyar Köztársaságot, hiszen tudjuk, hogy hol voltál: azokkal, akik ezt tették a hazánkkal.”
  • „Gyurcsány Ferenc nem szemkilövető! Eddig ilyet soha, egyetlen ellenzéki szereplő sem állított róla, csak a Fidesz. Rogán Antal közpénzmilliárdokat költött arra, hogy ezt elhitesse az országgal, sokkal többet, mint amit eddig a te lejáratásodra költött. Te most megcsinálod Rogánnak ingyen? Szerinted ő csak rólad hazudik, mindenki másról igazat mond?”
  • „Mi nem azért vagyunk az ellenzéki oldalon, mert nem kellettünk többé Mészáros Lőrinc bankjába. Hanem azért, mert hiszünk abban, hogy lehetünk még egy szabad, élhető, európai Magyarország, és ezért képesek lennénk bármire! Ezért van az, hogy mi nem akarjuk lejáratni egymást Rogán Antal hazugságaival, és leváltani sem egymást akarjuk, hanem Orbán Viktort.”

Molnár Csaba leszögezte: „Mi azok vagyunk, akiknek mondjuk magunkat: az Orbán-rendszer egyetlen európai, szociáldemokrata-zöld, kormányzóképes alternatívája.”

Újabb tüntetés

Ahogy arról az Index is beszámolt, Magyar Péter április 26-ra, péntekre újabb tüntetést szervez Budapestre, ezúttal a Belügyminisztérium épülete elé. A demonstráció apropója, hogy a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint szexuális bűncselekmény gyanúja miatt letartóztatták egy budapesti gyermekotthon nevelőjét. 

Átfogó gyermekvédelmi reformot hirdetünk, hogy ne történhessen meg még egyszer az a szörnyűség, ami a bicskei áldozatokkal megtörtént. De sajnos nem mondhatjuk azt, hogy nem történik. Idefele jöttem, és friss hír, hogy előzetes letartóztatásba helyezték az egyik budapesti vagy Budapest környéki gyermekotthon egyik munkatársát, mert egy 14 éves lány és egy 14 éves fiú ellen követett el szexuális erőszakot. Pénteken 18 órakor várok minden budapestit és környékbelit a Belügyminisztérium elé, ahol követeljük Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását. Elég volt! 

– fogalmazott, hozzátéve: „Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, aki kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, hanem ehelyett álságos Alaptörvény-módosításokat ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézetek négy fala között.”