Itt az év védése? Földöntúli bravúrt mutatott be háttal a korongnak az orosz hokikapus

2024.04.24. 09:47
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Florida Panthers kapusa, Szergej Bobrovszkij magyar idő szerint szerda hajnalban az év talán legnagyobb védését mutatta be a Tampa Bay Lightning ellen a rájátszásban.

A vendégek támadói a második harmad vége felé kihagyhatatlannak tűnő helyzetbe hozták Matt Dumbát, aki előtt ott tátongott az üres kapu. A 29 éves kanadai bekk fonákkal akarta beemelni a korongot a hálóba – Bobrovszkij azonban meggátolta őt a gólszerzésben, háttal a játéknak elvetődött, majd félig a levegőben úszva kinyújtotta a bal karját, amiben elakadt a pakk, így 2–2-vel folytatódott a közdelem a jégen.

„Inkább Dumbán múlt, hogy abból a helyzetből nem lett gól, de le a kalappal Bobrovszkij előtt” – nyilatkozta a mérkőzés után Jon Cooper, a Tampa Bay edzője.

„Nevezzük bravúrnak, nevezzük szerencsének, nevezzétek, aminek akarjátok. Egy rendkívül atlétikus kapusról van szó, aki most bemutatott egy nagy mentést. Pech, hogy ellenünk villant meg” – szólt elismerően Bobrovszkijról a Lighting kétszeres Stanley Kupa-győztes csapatkapitánya, Steven Stamkos.

Az orosz kapus csapattársa, Aaron Ekblad azt mondta, a többiekkel együtt nem akartak hinni a szemüknek a kispadon. A mérkőzést végül a Florida nyerte meg hosszabbításban 3–2-re, így összesítésben 2–0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban.