Naplóval ütötte fejbe diákját a Fidesz pusztaszabolcsi jelöltje

2024.04.22. 09:54
Tüke Lászlót, a József Attila Általános Iskola igazgatóhelyettesét indítja a Fidesz Pusztaszabolcson a júniusi önkormányzati választáson. A korábbi alpolgármester 2019-ben egy írásos figyelmeztetést kapott a tankerületi központtól, amiért naplójával fejbe ütött egy ötödik osztályos diákot.

Tüke László korábbi alpolgármester a Fidesz–KDNP támogatásával indul a június 9-i önkormányzati választáson. A József Attila Általános Iskola igazgatóhelyettese korábban írásos figyelmeztetést kapott a tankerülettől, mert megütötte az egyik ötödik osztályos diákot – írja a 444.

A lap szerint a korábbi ügyről jegyzőkönyv is készült, amelyből kiderült, hogy Tüke László az iskolai nagyszünetben berontott a kémiaterembe, ahol ordibált egy gyerekkel, akit végül a naplójával is fejbe vágott.

Tüke László a jegyzőkönyvben elismerte tettét, így a tankerület vezetőjétől írásbeli figyelmeztetést kapott. A vizsgálatban megállapították, hogy „a bántalmazás ténye nem bizonyítható kétséget kizáróan”. Az általános iskola igazgatóhelyettesét arra kérték, hogy a jövőben „tartózkodjon” az említett konfliktushelyzetben tanúsított reakciójától. 

A 2019-es önkormányzati választáson Simonné Zsuffa Erzsébet függetlenként induló jelölt a voksok 59,1 százalékát kapta, míg Csányi Kálmán, a Fidesz–KDNP jelöltje 40,9 százalékot. Pusztaszabolcs jelenlegi polgármestere több mint 18 százalékponttal hagyta le a Fidesz támogatásával induló jelöltet.